İSVEÇ'te pazar günü ortadan kaybolan 19 yaşındaki Burak Görgülü'den haber alınamadı.
Yıllarca Göteborg şehrinde oturan Yüksel Görgülü'nün oğlu Burak Görgülü, alışveriş yapmak üzere çıktığı evine dönmeyince polis alarma geçti. 5 günden bu yana akibetinden haber alınamayan Burak Görgülü'nün telefonun da kapalı olduğu bildirildi.  Babası Yüksel Görgülü, oğlunun herhangi bir kimse ile arasında sorunu olmayan sakin bir yapıda olduğunu belirterek şöyle dedi:
"Volvo fabrikasında çalışıyordu. Bir ara telefonda seyahat etmek istediğini söyleyince küçük bir tartışmamız oldu. Sonra arkadaşının evinde uyuyacağını ertesi günü eve döneceğini söyledi. Ancak bir daha haber alamadık. Hayatta olduğunu bilelim yeter. Her yere arandığına dair fotoğrafları asıldı. Hayatta ise, bizi arasın sesini duyalım. Böyle hiç haber alamayınca hayatından endişe ediyoruz. Pasaportu evde başka bir ülkeye gittiğini sanmıyoruz. Gören duyan olursa ya bizi ya da polisi arasın."
SUÇ UNSURU YOK
Göteborg Emniyet Müdürlüğü Kayıp Masası Şefi Dedektif Müfettiş Eva Country Born, Burak Görgülü'nün ortadan kaybolması için bir neden yada suç unsuru bulunmadığına dikkat çekerek, şöyle dedi:
"Aile ile işbirliği içinde Burak'ı her yerde arıyoruz. Şehirdeki tüm mobesa kameralar inceleniyor. Ayrıca havadan ve karadan da aramalar devam ediyor. Zaten ailesi ve yakınları da her türlü ihtimali göz önüne alarak gidebileceği her yeri arıyorlar. Göteborg büyük bir şehir İsveç'in alanı büyük, nerede arayabileceğimizi bilmiyoruz ama ihtimal yerler ve adresler aranıyor, mesajlar veriliyor." 
Ailesi ve yakınları Burak'ın sağ salim bulunabilmesi için dualar ettiklerini ve kendisinden 4 gündür haber alınamadığı için uyku bile uyamadıklarını söyledi. Görgülü ailesi yıllardır Göteborg şehrinde dernek faaliyetleri yürüterek, İsveç ve Türk halkı arasında dialog ve ilişkilerin gelişmesine büyük katkılar sağlayan bir aile olarak biliniyor.