Filistin Dışişleri Bakanlığı, Karim'in İsrail ordusu hahambaşılığına aday gösterilmesini kınadı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Karim'in adaylığının İsrail'de yönetimi elinde bulunduran aşırılık yanlısı grubun gölgesinde ülkenin geldiği "yeni ahlaki çöküşü" yansıttığı ve İsrail toplumundaki ırkçılığın vardığı boyutu gözler önüne serdiği ifade edildi.

Tartışmalar özellikle 59 yaşındaki Karim'in verdiği bir dini ders sırasında, "İsrail askerlerinin savaş sırasında Yahudi olmayan kadınlara tecavüz edilebileceğini" söylemesi üzerinde yoğunluk kazandı.

İsrail ordu radyosu Genelkurmay Başkanının bugün hahambaşı adayı ile bir toplantı düzenlediğini duyurdu. Haberde söz konusu toplantının hahambaşı seçimine yönelik bir hazırlık olup olmadığına ilişkin ise bilgi verilmedi.

Öte yandan İsrail'deki Yedioth Ahronoth gazetesi ise Karim'in dün yaptığı açıklamada"askerlerin kadınlara saldırmasına izin verilmesini kastetmediğini" söylediği bilgisine yer verdi. Gazete ayrıca Karim'in 2003 yılında dini içerikli bir internet sayfasında yaralı Filistinlilere nasıl muamele edileceği hakkında kendisine yöneltilen bir soruya "Bombacı yaralı teröristlerin öldürülmesi gerekir. Teröristlere insan gibi muamele edilmesi gerekmez, çünkü onlar hayvandır." şeklinde cevap verdiğine işaret ederken, Karim'in askerlerin Yahudi şeriatı ile çelişen emirleri yerine getirmeyebileceğini söylediğini aktardı.
Hahambaşı, İsrail ordusunun faaliyetleriyle ilgili tüm dini konularda fetva verme yetkisini elinde bulunduruyor.