İSRAİL Ordusu'nun, Gazze'ye yönelik başlattığı Koruyucu Hat operasyonunda hayatını kaybeden yüzlerce Filistinli için Kosova'da İsrail'e karşı protesto düzenlendi. 
Savaşın acı ve izlerinin sürdüğü Kosova'da, Kosovalılar İsrail'in operasyonunu protesto etmek için Prizren'de protesto düzenledi. Prizren'in tarihi Şadırvan merkezinde düzenlenen protestoya; Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Genel Başkanı ve Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar ve diğer siyasi milletvekillerin katıldığı yüzlerce kişi İsrail'i protesto etti.
'Filistin Halkı Yanlız Değildir' pankartları açan göstericiler, İsrail ordusunun Gazze halkına yönelik başlattığı operasyonları durdurmalarını istediler. Protetoya katılan KDTP Genel Başkanı ve Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, İsrail'in Gazze halkına yönelik başlattığı protestoyu kınadıklarını söyledi. 1999 yılında aynı acıyı paylaştığı için savaşın ne demek olduğunu çok iyi bildiğini söyleyen Serkan Kayserli de, İsrail ordusunun masum insanları öldürdüğünü söyledi. Protesto sonunda Gazze halkı için dua okundu.
 

FOTOĞRAFLI