İSYANYOL yargıç yeni Kral ve Kraliyet ailesini rağmen Prenses Cristina’nın yolsuzluk soruşturması kapsamında sanıklığının devamına karar verdi. İddanameler kabul edilirse Prenses Cristina 4 yıl hapis cezası ile çarptırılacak.
Yargıç İspanya’nın eski Kralı Juan carlos’un damadı olan Palma Dükü Inaki Urdungarin için ise 10- 19 yıl hapis cezası istedi. Haber, İspanya’da bomba etkisi yaptı. Hükümetin baskılarına rağmen yargıç Jose Castro kararından geri adım atmayarak prensesin yolsuzlık kapsamında suçlu olduğunu ve yargılanmasına devam edilmesini istedi. Prenses Cristina ve eşi Palma Dükü İnaki Urdungarin 'Noos Davası' kapsamında birlikte kurdukları Aizoon şirketi aracılığı ile 'Kamu mallarını kötüye kullanmak, sahtekarlık ve para aklama konularında yolsuzluk yapmakla' suçlanıyor. Mahkeme ayrıca yeni kral 6'ncı Felipe’nin kız kardeşi olan Prenses Cristina’nın kamu parasını şirketine aktararak bu parayı kendi lüks ihtiyaçları için kullandığını tespit ettiklerini açıkladı.
Bir süreden bu yana kamu baskısı nedeni ile İsviçre’nin Cenevre kentinde yaşayan ünlü çift yolsuzluk davasının devam edilmesine karar verilmesi nedeni ile İspanya’ya gelmek zorunda kalacak. Prensesin yargı önüne çıkmasından dolayı son derece rahatsız olan hükümetin bu davanın İspanya Markasına zarar vereceği gerekçesi ile engellemeye çalıştığı belirtiliyor. Hükümet geçen haftadada tüm muhalefet partilerinin engellemesine rağmen eski kral Juan Carlos'un dokunulmazlığının kalkmasının ardından yolsuzluk ile ilgili davalarda mahkeme önüne çıkmasını engelleyecek bir yasa tasarısını meclise sunmuştu.