DÜNYANIN en fazla turist çeken ülkelerinden İspanya’da yaz sezonunun başlaması ile birlikte eğlence sektöründe de yenilikler görülüyor. Bu sezon gençlerin en fazla ilgi gösterdiği eğlence mekanları ise yüzen diskotekler.
Eski gemi ve teknelerini diskoteğe çeviren İspanyol girişimciler bundan oldukça para kazanıyor. En büyük tehlike ise sarhoş gençlerin açık denizde kendilerini suya atarak kaybolması.
İbiza adasında başlatılan bu girişim tüm ülkeyi sarmaya başladı. 20 avro giriş ücreti alınan gemi diskotekler gece ve gündüz seferler düzenliyor ve dolunca denize açılarak katılanlara açık havada doyasıya eğlence sunuyor. Eğlenceye katılan gençlerden biri, "Gemi tıklım tıklım doluydu, bir saat hareket ettik denizin ortasında durduk, müzik sesinde limit yoktu, kimse rahatsız olmuyordu, muhteşem bir gece geçirdik" dedi. Gün boyunca belli aralıklarla kıyıya yaklaşan gemiler sayesinde isteyen eğlenceyi yarıda kesip evine geri dönebiliyor. İspanyol Turizm İşletmecileri Birliği gemi ve tekne diskoteklerde kanuni bir açığın bulunduğunu hatırlatarak bu tür eğlencede bazı gençlerin içkiyi fazla kaçırarak kendilerini denize atmaya başladıklarını belirtti. Güvenlik konusunda sıkı tedbirlerin getirilmesini savunan birlik "Fikir güzel ancak kendilerinden geçerek denize atlayan gençleri kim kurtaracak geçen hafta biri hayatını kaybetti onu açıklasınlar" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI