İSPANYA'da bir döneme damga vuran ve yaptığı eylemlerle çok sayıda sol görüşlü gence ilham kaynağı olan Sosyalist İşçi Partisi’nin eski genel sekreteri Felipe Gonzales’in AP seçimleri ile ilgili sözleri büyük tartışma yarattı.
İspanya’da sol görüşlü akademisyen ve aktivistlerin kurduğu yeni siyasi hareket Podemos (Yapabiliriz) Partisi'nin son seçimlerde büyük başarı elde etmesi üzerine  eski Başbakan Gonzales değerlendirme yaptı. Gonzales, şöyle dedi:
"Bunlar Venezuela menşeli Bolivian hareketlerdir, bu partinin iktidara gelmesi hem İspanya hem de AB için bir felaket olur."
Yeni solcular Felipe Gonzales’in artık sermayenin adamı olduğunu vurgulayarak eski başbakanın bir işadamının lüks yatında eşiyle birlikte yaptığı tatilin görüntülerini yayınladı. Gonzales’in yatta puro içerken güneşlendiği görülüyor. İspanya Komünist Partisi (IU) milletvekilleri de Felipe Gonzales’i bu sözlerinden dolayı kınadı. Sosyalist İşçi Partisi PSEO’dan da eski genel sekreteri ve başbakana tepkiler gelmeye başladı.

MÇ(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)