AVRUPA’nın en büyük kumarhane projesi olarak adlandırılan 'Eurovegas Madrid' sigara yasağı ve vergi kanununa takıldı.
İspanya’nın başkenti Madrid’de kurulması planlanan ve 22 milyar euro tutarındaki  yatırımla 250 bin kişiye iş sağlayacak proje Amerikan Las Vegas Sands şirketinin inanılmaz istekleri ile suya düştü. Şirket, İspanyol hükümetinden ciddi bir vergi indirimi, gelecekte yasal bir değişiklik olması halinde tazminat ödenmesi ve yapılacak yatırımın garanti edilmesi gibi kabul edilemeyecek şartlar ileri sürdü. Las Vegas Sands şirketi ayrıca, kapalı alanlarda sigara içilemez kanununda değişikliğe gidilerek kumarhanelerde sigara içilmesinin önünün açılması ve 18 yaş altı gençlere de giriş izni verilmesini istedi.
Bu istekleri aşırı bulan hükümet Las Vegas Sand şirketinin taleplerinin karşılanamaz olduğunu vurgulayarak bu proje işsizliğin %25 dayandığı İspanya’da 250 bin kişiye iş sağlayacak olsa bile sigara ve vergi kanunlarında düzenlemelere gitmeyeceğini açıkladı. Madrid’in Alcorcon ilçesinde 1853 dönümlük bir arazide yapılması planlanan ve Europa Vegas ismini alacak kumarhane tesisleri 12 otel, 6 kumarhane, 3 golf tesisi ile restoranlar ve alışveriş merkezleri zincirini kapsıyordu.
İspanya’da bu mega projenin iptal edilmesi sonrası yapılan anketlerde İspanyol halkı sigara yasağı ve vergi kanunlarına sahip çıkarak 22 milyar euro tutarındaki yatırımın ülkelerine gelmemesine olumlu görüş belirtti.

MÇ(AÖ/İD)