Ferit ASLAN- Bayram BULUT/MAHMUR, () - IRAK'ta 3 gün süren şiddetli çatışmaların ardından peşmergelerin IŞİD’in elinden geri aldığı Mahmur İlçesi ve mülteci kampında sessizlik hakim. İlçe merkezinde çatışmaların izleri ve öldürülen bir IŞİD militanının cesedi görülürken, IŞİD saldırısından önce tahliye edilen ve şimdi PKK’lıların koruduğu Mahmur mülteci kampında ise bazı sakinlerin gelip eşyalarını aldıkları görüldü.
Mahmur, 3 gün süren ve Kandil’den gönderilen PKK’lıların da desteğiyle peşmerge tarafından IŞİD’ten geri alınırken, bugün ilçe merkezi ve merkezde bulunan Mahmur mülteci kampında sessizlik hakimdi. IŞİD’in çatışmaların izlerine ilçe merkezinde her noktasında rastlanırken, Doçka uçaksavar silahıyla vurulan bir fırından geriye kalanlar fırın sahipleri tarafından toplanmaya çalışıldı. Çatışmalar sırasında öldürülen bir IŞİD militanının cesedi buğday silolarının yanında bulunurken, peşmergelerin cesedi incelediği ve cep telefonları ile fotoğraflarını çektiği görüldü. Bazı peşmergeler IŞİD mensuplarından aldıkları çok uzun tesbihi basın mensuplarına gösterirken, peşmergenin ilçenin bir çok noktasında konuşlandığı görüldü.
KAMPTAKİ PKK’LILAR
Mahmur’un IŞİD’ten geri alınmasında ve Erbil’e yaklaşmasının engellenmesinde peşmerge ile beraber çatışan PKK’lıların ise, Mahmur mülteci kampında bulundukları görüldü. Bazı kamp sakinleri acil ihtiyaçları için saldırı öncesi boşalttıkları evlerinden bazı eşyalarını aldıkları belirtilirken, Kandil Dağı'na yakın bir ilçe olan Ranya’ya gönderilen Mahmur kampı sakinlerinin geri gelip gelmeyeceğinin belli olmadığı belirtildi. Mahmur kampında bulunan bazı kamp sakinleri, burasını kendilerinin, peşmerge ve Kandil’den gelen PKK’lılar ile birlikte koruyarak IŞİD’ten geri aldıklarını ve korumaya devam edeceklerini söyledi. Bir kamp sakini artık bütün Kürtlerin siyasi parti ve çelişkilerini bir yana bırakıp IŞİD belasını defetmek için ortak bir savunma gücü oluşturması gerektiğini söyledi.

FOTOĞRAFLI