IŞİD, 2 yıl önce Suriye’de kaçırılan Amerikalı gazeteci, 40 yaşındami James Foley’nin başının kesildiğini gösteren video yayınladı.
Obama'nın IŞİD'e dair yaptığı açıklama ile başyalayn videonun devamında ekrana 'Amerika'ya Mesaj yazısı geliyor. Yazının hemen devamında ise üzerine turunucu bir kıyafet giydirilmiş Amerikalı gazeteci ve yanında yüzü kapalı bir IŞİD militanı gözüküyor.
ABD'li gazeteci Foley karşısında bulunan şu metni okuyor:
"Dostlarımı, ailemi ve sevdiklerimi benim gerçek katilim olan ABD hükümetine karşı ayaklanmaya çağırıyorum. Benim birazdan yaşayacağım şey ABD hükümetinin suçlarının bir sonucudur."
Görüntülerde IŞİD militanı "Bu, Amerikalı James Wright Foley. Hükümetiniz İslam Devleti’ne saldırılarda başı çekiyor. Bugün hava kuvvetleriniz Irak’ta her gün bize saldırıyor" diyor ve Foley'nin başını kesiyor, ardından yüzüstü düşen cesedininin üzerine kafasını bırakıyor.
Görüntülerde IŞİD militanı daha sonra, yine turuncu kıyafet giydirilen ve Ağustos 2013'ten beri haber alınamayan bir başka ABD’li gazeteci olan Steven Joel Sotloff’u göstererek, "Obama, bu Amerikan vatandaşının hayatı senin bir sonraki kararına bağlı" diyor ve görüntü sonlanıyor.