İRAN'da oğlunun katilini idam sehpasındayken affeden ve  boynundaki ilmeği elleriyle çıkartan anne Samereh Ali Nezhad, Maltepe belediyesi tarafından 'Yılın Annesi' seçildi ve 'Anadolu Hümanizması Ödülü'ne layık görüldü.
Rahatsızlığı nedeni ile törene katılamayan Samereh Ali Nezhad, İran'da aldığı ödüle ve yaşadıklarını bir televizyon kanalına anlattı. Anne Samereh Ali Nezhad, "Bugün ‘Anneler Günü’ ve bugün ben "Yılın Annesi’ seçildiğim için çok mutluyum. Bütün annelerin, özellikle Türkiye'deki annelerin ‘Anneler Günü’nü tebrik ediyorum. Anneler günü nedeni ile bana ödül layık gören herkese teşekkür ediyorum" dedi.
"O TOKATLA İÇİMDEKİ BÜTÜN KİNİN ERİDİĞİNİ HİSSETTİM"
Anne Samereh Ali Nezhad, idam günü herkesin infazı izlemek üzere toplandığını anlatırken şunları söyledi:
"Katili idam sehpasına getirdiler. Affetmem için yalvardı. O anda içinden gelerek bir tokat attım. O anda sanki içimdeki pıhtılaşmış kan, bütün kin ve nefretin eridiğini hissettim. Eşime dedim ki; idam sehpasına gel ve onu indirelim. O günden sonra içimde çok büyük bir huzur hissediyorum. Allah'a daha çok yaklaşmış hissediyorum. Nereye gitsem Allah'ın benim yanımda olduğunu hissediyorum. Oğulumu kaybettikten sonra sağlığım kötüye gitti. Tedavim sürüyor. İstanbul'daki programa katılamadığım için çok özür diliyorum, sağlığım maalesef el vermiyor." 
"'YILIN ANNESİ'NDEN İSTANBUL'A HEDİYE"
Sağlığı nedeni ile İstanbul'daki programa katılamayan Samereh Ali Nezhad, kendisini 'Yılın Annesi' ödülüne layık gören belediye başkanı ve idarecilere ulaştırılmak üzere hazırladığı Kuran-ı Kerim ve hediyeleri görevlilere teslim etti.
NE OLMUŞTU?
İran'daki  Mazandaran Eyaleti'nde bulunan Royan kentinde oğlunun katilinin infazı sırasında, oğlu öldürülen anne Samereh Ali Nezhad, 7 yıl önce oğlu Abdullah Hüseyinzade'yi öldüren Balal adlı genci idam sehpasında affetmişti. İpten dönen Balal’ın annesi, gözyaşları içinde Abdullah’ın annesine sarılmıştı.
 

(GE/İD) (FOTOĞRAFLI)