İRAN'daki kadın spor kulüplerinde cinsiyet denetimi uygulaması başlatıldı. İlk olarak kadın futbol kulüplerinde başlatılan uygulama sonucunda, 7 çift cinsiyetli (hermafrodit) sporcu, cinsiyetleri nedeniyle kulüplerden uzaklaştırıldı.
İran Futbol Federasyonu Sağlık Kurulu, yeni yönetmelik gereğince ülke liglerinde oynayan kadın sporcuların kulüplerle anlaşma yapmadan önce cinsiyet konusunda tıbbi muayeneye tabi tutulması gerektiğini bildirdi. Resmi haber ajansı İRNA'na bilgi veren kurum başkanı Ahmed Haşimiyan, güvenilir bir doktordan alınmış tıbbi muayene belgelerinin federasyon tarafından onaylanmasının ardından sporcuya kulüple anlaşama yapmasına iznin verileceğini kaydetti.
Başkan Haşimiyan, uzaklaştırılan 7 sporcunun cerrahi yöntemlerle sorunlarını gidermeleri halinde tekrar oynamalarına müsaade edilebileceğini belirtti. Uygulamanın başlatılması ile birlikte uzaklaştırılan 7 çift cinsiyetli futbolcunun, kimlikleri ve hangi takıma ait olduklarına dair bilgi verilmedi. Haşimiyan, Futbol Federasyonu Disiplin ve Sağlık Kurulu'nun oluşturduğu ortak bir komitenin bundan sonra kadın spor kulüplerinde ani denetimler yapacağını ifade etti.