İRANLI milletvekilleri, Filistin’e askeri ve insani yardım gönderilmesini içeren bir tasarıyı haftaya ülke meclisinde onaylatmaya hazırlanıyor.
İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanvekili İsmail Kevseri, Gazze ve Batı Şeria’ya askeri ve insani yardım gönderilmesini amaçlayan bir tasarının haftaya Meclis Başkanlık Kurulu’na sunulacağını bildirdi. İranlı milletvekili, tasarının onaylanmasıyla, hükümetin yardım gönderme konusunda yetkilendirilmiş olacağını kaydetti.
Gazze halkının İsrail’in ağır baskısına maruz kaldığını ifade eden Kevseri, Batı Şeria’daki Filistinlilerin silahlandırılmasıyla İsrail’in iki cephede savaşmak zorunda kalacağından Gazze halkına olan baskının azalacağını savundu.
ABD Kongresi’nin İsrail’in füze savunma sistemi ‘Demir Kubbe’yi yenilemek için 225 milyon dolar yardım yapılmasını onayladığını hatırlatan Kevseri, İran Meclisi’ne sunulacak tasarının bu tasarıya karşılık hazırlandığını ifade etti.
İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, Salı günü yaptığı konuşmada, dünya ve özellikle İslam dünyası ülkelerinden Filistinlileri silahlandırma konusunda ellerinden geleni yapmalarını istemişti.