TAHRAN,() - İran polisi kadınların coffee shoplarda çalışmasının yasak olduğunu bildirdi.

İranlı üst düzey polis şefi Halil Hilali, basına yaptığı açıklamada, kadınların coffee shop ve kahvehanelerde çalışmasının yasak olduğunu ifade etti.

İran’ın yarı resmi Tasnim ajansının haberine göre, polis şefi Hilali, “Kadınların kahvehanelerde çalışması yasaktır. Kahvehaneler için konulan yasalar coffee shoplar için de geçerlidir. Bu yüzden kadınların coffee shoplarda çalışması da yasaktır” açıklamasında bulundu.

KADIN İŞLETMECİ OLABİLİR FAKAT İŞLETMEYE GİREMEZ

Kadınların kahvehane açması ve işletmesi için bir sakınca bulunmadığı söyleyen Hilali, “Ancak kadınlar sahibi olsalar bile bu tip mekânlara git gel yapamaz ve orada çalışamaz ” diye konuştu.

Kadın işletmecinin mekâna gelmeden orayı nasıl işleteceği sorusuna, “kadın işletmeci, erkek birini danışman olarak belirlemeli” ifadesiyle açıklık getirdi.

KADIN RESTORANDA ANCAK MUTFAKTA ÇALIŞABİLİR

Yetkili, geleneksel İran yemekleri sunan restoranlarda ise kadınların sadece mutfak kısmında çalışabileceğini dile getirdi. Hilali, “Geleneksel lokantalarda ailelere de hizmet verildiğinden kadınların çalışmasında sakınca yoktur. Fakat kadınların çalışması mutfakla sınırlıdır ve salonda çalışmazlar” dedi.