İRAN basını, Türkiye’deki yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında tutuklanan işadamı Rıza Sarraf’ın İran’daki ortağı olduğu iddia edilen Babek Zencani’ye ait Qeshm Air’in uçağının dün gece İstanbul’dan Tahran’a yapacağı uçuşuna Türkiye tarafından izin verilmediğini duyurdu.
Alınan bilgiye göre Qeshm Air’in dün Tahran’dan İstanbul’a hiç gelmediği anlaşıldı. Charter olarak tabir edilen uçuşları gerçekleştiren Qeshm Air’in, Türk Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden Tahran’dan Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan uçuş izni alamadığı için seferini gerçekleştiremediği öğrenildi. Qeshm Air’in 2208 sefer sayılı uçağının yolcuları için İran Hava Yolları’ndan bir uçak kiraladığı ve 10 saatlik gecikmeyle yolcularını Tahran’a uçurduğu kaydedildi.
İran basınından yansıyan haberlerde ise  'İşadamı Babek Zencani’ye ait havayolu şirketi Qeshm Air’in dün gece İstanbul’dan Tahran’a yapacağı 2208 sefer sayılı uçuşu, belirtilmeyen nedenden dolayı yapılamadı' denildi. İran medyası, 200 yolcusu bulunan uçağın 10 saate aşkın süredir Atatürk Havalimanı'nda bekletildiğini bunun üzerine bazı yolcular ve havalimanı çalışanları arasında gerginlik çıktığını da aktardı.

FK,MÇ(SS)