İRAN Adalet Bakanı Mustafa Pur Muhammedi, milyar dolarlık yolsuzluk suçlamasıyla tutuklanan Babek Zencani'nin malvarlığının tespiti konusunda yeterli işbirliği yapmadığını bildirdi.
Bakanlar Kurulu toplantısı ardından sorularını yanıtlayan Bakan Pur Muhammedi, Zencani'nin yurt içinde tanımlanmış malvarlığının devlete olan borcunu kapatmaya yetmediğini söyledi. Pur Muhammedi, 31 Aralık'ta tutuklanan ünlü milyarderin, malvarlıklarını deşifre etme konusunda sorgulamada işbirliğinde bulunmadığını kaydetti. İran, Zencani'nin devlete olan 2 milyar euro üzerindeki borcuna karşılık ülke içindeki tüm malvarlığına el koyarken, ülke dışındaki mallarının tespiti ve İran'a getirmesi için de çabalarını sürdürdüğünü söydirdi, 
Zencani'nin Petrol Bakanlığı'na olan borcu için ülke içindeki taşınmazlarının bu bakanlığa verilmesi gündeme gelse de Petrol Bakanı Bijen Namdar Zengene, Zencani'nin taşınmaz mallarını istemediklerini bunlarının satılıp nakde çevrilerek bakanlığı aktarılmasını istemişti. Zencani'nin yolsuzluk dosyası kapsamında bugüne kadar biri eski bir banka genel müdürü olmak üzere toplam 4 tutuklu bulunuyor.
 

(GE/İD)