IRAK'ın Selahaddin iline bağlı Türkmen Tuzhurmatu İlçesi'nde Türkmen Şair, 43 yaşındaki Casim Muhammet Farac öldürüldü.
Uzun zamandarn bu yana şiddet, adam kaçırma ve saldırı olaylarına sahne olan Türkmen Tuzhurmatu İlçesi bir kez daha sarsıldı. Bu kez tanmış Türkmen şair Casim Muhammet Faraç önce kaçırıldı daha sonra öldürüldü.
Şair Casim Muhammet Farac, geçen Çarşamba günü kimliği belirsiz yasa dışı silahlı kişiler tarafından kaçırılmıştı. Şair Casim Farac’ın da bulunduğu Beyci Petrol Rafineri servis aracında Çarşamba günü mesai dönüşü Tuzhuratu’nin batısındaki Depç- 4 yolunda kimliği belirsiz silahlı kişilerce önce durduruldu daha sonra sadece Şair Casim Farac kaçırıldı. Yapılan tıbbi incelemelerde şairin kaçırıldığı gün öldürüldüğü ortaya çıktı.
Farac’ın cesedi Tuzhurmatu Devlet Hastanesi'nden alınarak son yolculuğuna uğurlandı. Cenazeye şairin yakınlarının yanı sıra Irak Türkmen Cephesi Salahattin İl Başkanı Heytem Muhtaroğlu da katıldı. 
'Gül Kapısı' kitabının yazarı olan Şair Irak Edebiyatçılar Biriliği üyeliğini yaptı ve çok sayıda edebi çalışmalarda bulundu. 2007'de Tuzhurmatu’da meydana gelen Kerkük Çayhanesi patlamasında bir gözünü kaybetmesine rağmen hayata tutunmaktan vazgeçmedi.