IRAK'ta Nuri Malikin başkanlığındaki Kanun Devleti Listesi'nin de yer aldığı Ulusal İttifak’ın diğer bir parçası olan El Vatani İtilafı, Kanun Devleti Listesi'ne çağrıda bulunarak sunulan adayın çekilmesini istedi. El Vatani İtilafı tarafından yapılan açıklamada siyasi çoğunluk hükümeti reddedildi.
Düzenlenen basın toplantısında El Vatani İtilafı yetkilileri yer aldı. Basın toplantısında El Vatani İtilafı siyasi kanadı tarafından çıkarılan bildiriyi İbrahim Bahr El Ulum okudu. Ulum, Kanun Devleti Listesi’nin Ulusal İttifak’a danışmadan Nuri Maliki’yi başbakanlık için aday göstermesinin yanlış olduğunu belirterek, Kanun Devleti Listesine 'Adayınızı çekin', çağrısı yaptı. Ulum, Ulusal İttifak’ta iç tüzük düzenlemesi ve başbakan için aday belirleme konusundaki mekanizmanın henüz belirlenmeden Kanun Devlet listesinin aday göstermeye kalkışmasının şaşırtıcı olduğunu bildirdi.
İbrahim Bahr El Ulum, El Vatani İtilafı olarak Kanun Devleti listesinin benimsediği siyasi çoğunluk hükümetine karşı olduklarını belirterek, bunun ülkede ve Ulusal İttifak’ta bölünmelere neden olacağını belirtti. Açıklamada siyasi çoğunluk hükümetinin dini mercilerin bile tavsiyelerine aykırı olduğunu belirterek gözardı edilme yöntemine karşı olduklarını kaydetti.

AHM(AÖ/İD)