IRAK'ta terör örgütü Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) karşı birçok cephede Irak güvenlik güçleri ve Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'nin silahlı güçleri (peşmerge) ayrı ayrı savaşıyor. Bazı bölgelerde terör örgütü IŞİD'in büyük darbe aldığı bildirildi.
Geçen 12 Haziran'da örgüt tarafından işgal edilen Diyala ilinin kuzey doğusundaki Celevla kasabasının 4 mahallesi, Peşmerge'nin müdahalesi sonucu geri alındı. Celevla Meclis Başkanı İzzetin Salih, kasabada 2 hafta boyunca devam eden çatışmaların bilançosunun en az 200 ölü 500 yaralı olduğunu bildirdi. Salih bu sayı içinde Peşmerge ile IŞİD'ın yanı sıra arada kalan sivillerin de bulunduğunu kaydetti. Bölgedeki Peşmerge güçlerinin komutanı Tümgeneral Hüseyin Mansur, "Irak Bölgesel Kürt Yönetimi  tarafından yeterli takviye kuvvet gönderilmemesinden dolayı tuttuğumuz topraklardan geri çekilmek zorunda kalıyoruz" dedi.
Diyala il polis genel müdürü Tümgeneral Cemil El- Şemmeri, yaptığı açıklamada, gönüllü Şii vatandaşlardan desteğini alan güvenlik güçleri ile IŞİD'e bağlı silahlı teröristler arasında İmam Veys sınır bölgesini 1 gün süren çatışmaların ardından bölgenin hâkimiyetini kontrol altına aldıklarını açıkladı. Şimmeri, havadan ve karadan yapılan operasyonlarda çok sayıda teröristin öldürüldüğünü açıkladı. El Şimmeri, "IŞİD Diyala'nin Sed Himrin bölgesinde de büyük yenilgiye uğradı. Ağır silahların kullanıldığı çatışmada 30 IŞİD üyesinin öldürüldü, 4'ü polis, 2'si gönüllü 6 kişi yaralandı" dedi.
Irak Savunma Bakanlığı yayınladığı yazılı açıklamada, bakanlığa bağlı güvenlik güçlerinin Babil ilinin kuzeyinde bulunan Cirf El Sakhar bölgesinde düzenlediği operasyonlar sırasında IŞİD'e bağlı 30 teröristi öldürdüğü; Irak Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçaklarının da katıldığı operasyonda teröristlere ait 5 duşka tipi aracın imha edildiği belirtildi. Yazılı açıklamada Anbar ilinin batısında güvenlikten sorumlu Cezire ve Badiye operasyonlar komutanlığı, Anbar'ın Hadise ilçesine 2 koldan saldıran ve ilçeyi işgal etmeye çalışan IŞİD'e bağlı 53 teröristi öldürdüğünü; teröristlere ait 9 duşka tipi aracın da imha edildiğini kaydetti. 
Irak Askeri İstihbarat Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Irak Hava Kuvvetleri tarafından tespit edilen Selahattin ilinin Şirgat ve Beyci ilçeleri ile Amirli kasabasına bağlı Şeker, Başagelen ve Habaş köylerine düzenlenen havalı saldırısında 137 teröristin öldürüldüğü bildirildi. Musul'da ise dün akşam saatlerinde Sincar ilçesinin Ain Zale ve Zimmar kasabalarında IŞİD militanları ile Kürt Peşmerge güçleri arasında şiddetli çatışma meydana geldi, Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin resmi internet sitesinde yayınlanan habere göre çatışmalarda 15'i peşmerge olmak üzere 77 kişi öldü.
 

FOTOĞRAFLI