IRAK'ta El Vatani İtilafı, Kanun Devleti ile koalisyon kurarak yeniden ulusal İtilafı canlandırmaya hazır olduğunu belirtti ancak bunun için şart koştu.
El Vatani İtilafı’nın şartı Başbakanlık için Nuri Maliki’nin aday olmaması. Açıklamaya göre hükümetin kurulması için Kürdistan İttifakı, El Vataniye İtilafı ve Muttahidun ile müzakereler yapılıyor.
Konuya ilişkin açıklamayı El Vatani İtilafı içerisinde yer alan El Ahrar Kitlesinden Milletvekili Hakım El Zamili yaptı. Hükümetin acil bir şekilde kurulması için müzakere ve görüşmelere başladıklarını kaydetti. El Zamili, Kürdistan İttifakı, Muttahidun ve Ulusal İttifak’ın da kendilerine katılmasını umduklarını söyledi. El Zamili herkesi kucaklayacak ulusal ortaklık hükümeti kurulmasını istediklerini belirtti.
Kanun Devleti Listesi ile de koalisyon kurabileceklerini belirten Milletvekili Hakım El Zamili, ancak bunun şartının Nuri Maliki’nin yeniden başbakan adayı olmaması olduğunun altını çizdi. El Zamili, El Ahrar Kitlesi olarak Nuri Maliki’nin başbakanlığına olan karşıt tavırlarının devam ettiğini belirtti.

AHM(SS)