IRAK'ta Ulusal İttifak içerisinde yer alan siyasi gruplar hükümet kurma çalışmalarını sürdürürken, El Vatani İtilafı’nın iç tüzüğü ve başbakanın belirlenmesi konusunda bir türlü anlaşma sağlayamadı. Milletvekili Hakım El Zamili, başbakanın seçilmesi konusunda anlaşmazlık bulunduğunu söyledi.
İç toplantıların devam ettiğini belirten El Zamili, iç tüzükte yer alması gereken konuların Parlamentoda kanunların çıkarılması ile Ulusal İttifak toplantılarında tartışmaya sunulması olduğunu belirtti.
Hakım El Zamili, iç tüzük ve başbakanın belirlenmesi için kurulan ve 8 kişiden oluşan komisyonun çalışmalarına son noktayı koyması halinde Ulusal İttifak’ın yeniden yapılandırılacağını belirtti. Yeni hükümetteki başbakanı belirleme konusunun da iç tüzük düzenlemesinde yer alacağını belirten El Ahrar Kitlesi Milletvekili Hakım El Zamili, çalışmaların nihai bir şekilde tamamlanması durumunda başbakan olacak adayın belirleneceğini ifade etti.
Başbakanlık için belirlenecek adayın Kürdistan İttifakı, El Vataniye ve Muttahidun itilafına sunulacağını belirten El Zamili, Ulusal İttifak’ın başbakan adayını oylamayla değil uzlaşı çerçevesinde belirleyeceğini vurguladı.

AHM(AÖ/İD)