IRAK'ta Muttehidun listesi üyesi Ahmet El Misari, "Irak Başbakanı Nuri El Maliki’nin 3. dönem Başbakan olmasına karşıyız" dedi. Ayrıca Parlamento Başkanı ve Muttehidun listesi Başkanı Usama El Nüceyfi de Parlamento’daki tüm kitlelerin değişime inandığını ifade etti.
Muttehidun Listesi üyesi Ahmet El Misari, Erbil’de siyasi grupların toplantısı sonrasında yaptığı basın açıklamasında siyasi grupların çoğunun, gelecek Hükümet kurulmasında değişim ve reform istediğini belirtti. Ayrıca Başbakan Maliki’nin 3.dönem Başbakan olmasına karşı olduklarını söyledi.
Ayrıca basın toplantısında bir konuşma yapan Parlamento Başkanı ve Muttehidun listesi Başkanı Usama El Nüceyi ise, değişime ve reforma inanan siyasi kitleler ile koalisyon yapacaklarını vurguladı. El Nüceyfi, “Gelecek Hükümette yer almamız, yapılacak değişime, Anayasaya bağlılığa ve yetki paylaşımına bağlıdır” dedi.
Ayrıca Muttehidun listesi Anbar, Kerkük ve Bağdat’ın banliyölerinde yapılan oy sayım işlemine ve seçim sonucuna itiraz ettiklerini de söyledi.

AHM(SS)