IRAK Türkmen Cephesi’nden üst düzey bir heyet son günlerde özellikle Tuzhurmatu ve Tazehurmatu bölgelerinde IŞİD'in saldırıları sonucu yaralanan Türkmenleri Kerkük Devlet Hastanesi'nde ziyaret etti.
Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşet Salihi ile Başkan Yardımcısı Hasan Turan ve Tuzhurmatu İlçesi'nden seçimleri kazanan Milletvekili Hena Asğar, yaralıları ziyaret ederek doktorlardan sağlık durumları hakkında bilgi aldı.
Türkmen yetkililer, Kerkük Devlet Hastanesi Müdürü Dr. Kerim Veli ile birlikte hastanenin farklı bölümlerinde tedavi edilen yaralıları ziyaret ederek 'Geçmiş olsun' dileklerinde bulundu. Yaralıların sağlık durumlarını yakından takip eden, Irak Türkmen Cephesi Başkanı Salihi ile başkan yardımcısı Hasan Turan ve Tuzhurmatu Milletvekili Hena Asğar, yapılabilecek çalışmalar hakkında görüşmelerde bulundu. Tuzhurmatu ile Tazehurmatu'da (Biravcıl, Karanaz, Çardağlı, Beşir) Türkmen köylerine son 3 günde IŞİD terör örgütü tarafından düzenlenen saldırılarda 35 kişi yaşamını yitirirken 18 kişi yaralanmıştı. Yaralılara geçmiş olsun dileklerinde bulunan Irak Türkmen Cephesi yetkilileri, Türkmenleri sürekli hedef alan terör saldırılarını lanetledi.

FOTOĞRAFLI