Ahmet Haşim MUHTAROĞLU/ IRAK,() - IRAK'ta Musul'un yanı sıra ülkenin bir çok kentinde çatışmalar ve bombalı saldırılar yaşandı.
Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD), Selahattin valiliği ile yakınındaki bir çok binanın kontrolüne eline geçirdi. Güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyon sonucu valilik binasının kontrolü yeniden hükümet güçlerinin eline geçti. Valilik binasının yakınındaki binaların kontrolü ise hala IŞİD'in elinde bulunuyor. Güvenlik güçlerinin çekilmesinin ardından eli silahlı kişiler yeniden cadde ve sokaklarda dolaşmaya başladı. Tikrit'teki Kadisiye Polis Karakolu da silahlı bir grup tarafından ateşe verildi.
Bu arada Bağdat'ın El sadr bölgesinde düzenlenen intihar saldırısında 2 kişi öldü, 16 kişi de yaralandı. Kentte bir pazar yerine düzenlenen bombalı saldırıda 3 kişi öldü, 8 kişi de yaralandı. Cedide bölgesinde düzenlenen saldırıda ise 1 polis öldü, 2 polis de yaralandı. Bu arada Kerkük'e bağlı Havice ilçesinin kontrolü ise dünden beri Irak Şam İslam Devleti'nin denetiminde bulunuyor. Terör örgütü IŞİD esir aldığı 15 Irak askerini idam ettiğini duyurdu.

AHM (DG/RT)