LONDRA merkezli Türkiye kökenli ilk çok ortaklı gıda şirketi kurularak hizmet vermeye başladı.
İngiltere’deki Ihlaralılar’ın girişimi ile kurulan Jest Fast Food Catering, cafe ve restorantların ihtiyaçlarını karşılayan sektörde kendine yeni bir alan açtı. Firma 65 ortak ile yola çıktı. Nihai hedefinde Aksaray’da fabrika kurmak da var. İngiltere’de yerleşik Aksaray, Ihlaralılar biraraya gelerek çok ortaklı fast food şirketi kurdu. Londra merkezli olarak kurulan Jest Fast Food Catering Limited şirketine kuruluşundan itibaren 65 ortak 3 bin sterlin hissebedelini ödeyerek ortak oldu. Bir kooparatifleşme girişimi olarak çalışmaları iki buçuk yıl önce başlayan firmanın alt yapısı aynı yörenin insanlarını biraraya getirmek amacıyla kurulan ‘Ihlaralılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ ile başladı.
YÖNETİM OLUŞTURULDU
Geçen yılın Kasım ayında kurulan ve Kasım ayı sonunda fiilen hizmet vermeye başlayan Jest Fast Food Catering şirketi, çoğunluğunu ortakları ile Aksaray bölgesi cafe ve restorant işletmecilerinin oluşturduğu 100’ün üzerindeki firmaya servis sunmaya başladı. İngiltere genelinde önemli bir sektör haline gelen ve çoğunluğunu Türkiye ve Kıbrıs’tan gelerek bu ülkeye yerleşen Türklerin oluşturduğu cafe ve restorantlara ürün tedariki sağlamayı amaçlayan Jest’in yönetimi Ali Kuşsan, Nafiz Kaya, Oktay Topçu ve Fevzi Güngör’den oluştu.
LONDRA’DAN YOLA ÇIKTILAR
İngiltere’deki Türkiye kökenli çok ortaklı ilk firmanın Menejerleri Ali Kuşsan ve Nafiz Kaya, başlangıçta Londra’dan Dover bölgesine kadar bir bölgede dağıtım yapmaya başlayan Jest Catering’in, kısa sürede Cambridge bölgesini de dağıtım alanı içine aldığını ifade ettiler. Hedeflerinin, İngiltere genelinde Türkiye ve Kıbrıs kökenli girişimcilerin işletmeciliğini yaptığı bin civarındaki Cafe & Restaurant’a servis vermek olduğunu belirten Kuşsan ve Kaya, şirketin alt yapısının gelişmesine paralel olarak müşteri potansiyeli ve dağıtım ağını genişleteceğini bildirdi.
NİHAİ HEDEFİ BÜYÜK
Jest Catering’in henüz birkaç aylık mazisine rağmen kısa zamanda servis ağını istikrarlı bir şekilde genişlettiğine işaret eden firma yöneticileri, desteğe ihtiyaçları olduğunu söyledi.
AKSARAY’DA CHIPS VE SU FABRİKASI Firma yönecileri İngiltere’de catering sektöründe hizmet vermek üzere kurulan çok ortaklı Jest Catering’in amacının sadece bu ülke ili sınırlı olmadığını hatırlatarak, şöyle dedi:
"Müşteri potansiyeli ve dağıtım ağını geliştirirken, öncelikli olarak kendi depomuzu kuracağız. Ardından da ürün tedarikinde maliyetleri düşürecek projelerimiz hazır. Bunları ortaklarımızla paylaşıyoruz. Ortaklarımız ve yeni müşterilerimizin temel ihtiyaç ürünlerinin başında gelen chips (kızartmalık patates) ve suyu memleketimiz olan Aksaray’da kuracağımız kendi fabrikalarımızda üretmek geliyor."
İngiltere’de yaklaşık 50 yıllık mazisi olan Aksaraylıların ilk defa böyle çok ortaklı bir yapılanma gerçekleştirmesinin önemli bir adım olduğunu vurgulayan firma yöneticileri, mevcut ortaklarının yanı sıra bu ülkedeki Aksaraylıların Jest Catering’e vereceği destek ile Türkiye’de yapılacak yatırım ve istihdam gibi çok yönlü bir kazanç sağlanacağını ekledi.