İNGİLTERE'nin başkenti Londra'ya sadece 30 dakika uzaklıkta bulunan Upminster'deki bir kurban kesim merkezinde, Türkiye'de olduğu gibi kurban kesiminin küçük çocukların gözlerinin önünde ve hijyen kurallarının dışında yapılması dikkat çekti.

Aralarında küçük çocukların da bulunduğu farklı ülkelerden yüzlerce Müslüman, Kurban Bayramı'nın ilk gününde dini vecibelerini yerine getirmek için sabahın ilk ışıklarıyla beraber Upminster'daki canlı hayvan kesim merkezine akın etti. Her biri 150 Sterlin yani yaklaşık 500 TL'den satışa sunulan kurbanlıkları satın almak için uzun kuyruklar oluşturan Müslümanlar, kesilen kurbanlıkları teslim almak için saatlerce beklemek zorunda kaldılar.

Müslümaların beğendikleri ve satın aldıkları kurbanlıkların, önce bir din adamı eşliğinde toplu halde kesildi. Ancak bu işlem, kimsenin görmediği,kesimhanenin farklı bir bölümünde gerçekleşiyor. Daha sonra raylı bir sistemle ilerleyen kancalara baş aşağı asılan kurbanlıklar, deri yüzme makinasında işlem gördükten sonra elektrikli testere ile ikiye bölünüyor. Bütün bu işlemlerin sonunda kurbanlıklar, kesimhanede görevli iki veteriner tarafından kontrol edildikten sonra damgalanıyor. Damgalanan ve numaralandırılan kurbanlıklar sahiplerine sırasıyla teslim ediliyor.

KESİMHANEDE BAYRAM NAMAZI

Kurban Kesim Merkezi'nde satın aldıkları kurbanları evlerine götürmek için saatlerce beklemek zorunda kalan Müslümanlardan bazıları ise bayram namazlarını kesimhane de kılmak zorunda kaldı.

MÜSLÜMANLAR İÇİN NORMAL OLDUĞUNU SÖYLÜYORLAR

Yasak olmasına rağmen kesimhaneye çocuklarıyla gelenlere uyarıda bulunmayan yetkililer, bu durumun Müslümanlar için normal birşey olduğunu vna sürdüler.

AT(SSA)