ATLANTİK'ten saatte 130 kilometre hızla gelen son yılların en şiddetli fırtınasının güneybatı İngiltere’yi vurması ile birlikte gece yarısından bu sabaha kadar İngiltere’de hayat felce uğradı. Güney İngiltere’de halkın saat 09.00’a kadar trenlere binmemesi istenirken tren ulaşımı durduruldu, köprüler kapatıldı, uçak seferleri Kuzey İngiltere’ye yönlendirildi.
Daha önce İngiltere’ye ulaşmadan Atlantik’de sönen fırtına, bu kez güneybatı İngiltere’yi vurdu. Halka "Hava koşullarını kontrol etmeden seyahat etmeyin" uyarısında bulunuldu. Karavanların yere bağlantıları sağlamlaştırıldı, açık lunaparklarda önlemler alındı.
Aziz Jude’den ismini alınan 'St. Jude Fırtınası' nederniyle İngiltere’de ağaçların devrildiği, ulaşım kaosunun görüldüğü en az 5 bin kişinin elektriksiz kaldığı, üzerlerine  ağaçlar düşen araçların zarar gördüğü bildirildi. Isle of Wight Adası'ndaki Needles’da rüzgar hızının saatte 160 kilometreye çıktığı kaydedildi. Çevre Ajansı, 12 sel uyarısında bulundu.
Newhaven’da fırtınanın yüzerken suya çektiği 14 yaşında bir çocuk helikopterle yapılan tüm aramalara rağmen bulunamadı ve umutlar yitirilince azgın denizde arama çalışmalarına son verildi.
Başbakan David Cameron hükümet daireleri ile sabaha kadar fırtınaya karşı önlemleri tartıştı. Ulaştırma Bakanı Barones Kramer, fırtına dinene kadar halkın evlerinden çıkmamasını istedi.
Havayolları uçak seferlerini Kuzey İngiltere’ye yönlendirmek üzere planlar yaptı. Etkili yağış beklenirken sel riskini azaltmak için görevliler önlemler aldı. Fırtına, 1987 yılında üç saatte İngiltere ve Fransa’da 22 can alan büyük 1987 Fırtınası ile karşılaştırıldı.