BBC eski sunucusu Stuart Hall’un (84) Manchester’deki BBC stüdyolarında 30 yıl önce soyunma odasına uzanan bir oda kurduğu ve burada genç kızları taciz ettiği suçlamasıyla davasına yeniden bakıldı. BBC’de kurduğu odada sunucunun, bir okul öğrencisi kızı odaya kilitlediği ve molalarda şöhretini kullanarak televizyonda çalışmak isteyen 13 yaşındaki kıza tecavüz ettiği ileri sürüldü.
Daily Mail ilk günkü mahkeme haberinde, Stuart Hall’un “BBC’deki soyunma odasına uzanan kısımda genç kızın ırzına geçtiği suçlamasına” yer verdi. Bu ek bölümdeki odada deri divan ve loş ışık olduğuna dikkat çekildi.  13 kıza cinsel tacizde bulunmak suçundan 2.5 yıldan bu yana tutuklu bulunan  BBC TV sunucusunun 8 kez tecavüzde bulunduğu iddia edildi. BBC’nin eski sunucusunun 13 yaşına basmayan bir kıza cinsel tacizde bulunduğu ve BBC stüdyolarını cinsel saldırılarına alet ettiği iddia edildi. The Sun gazetesi haberinde “Hall iki kıza 15 kez tecavüz etti” başlığını attı.
Diğer taraftan televizyon yıldızı Rolf Harris’in içlerinde 13 yaşındaki bir kız dahil dört kıza cinsel tacizde bulunması İngiliz gazetelerine bugün manşet oldu. TV yıldızının 1968-70 yıllarında tacizde bulunduğu iddia edilen bir kızın 7-8 yaşlarında olduğuna dikkat çekildi.
Avusturalya doğumlu Rolf Harris, Southwark Asliye Ceza Mahkemesi’nde 16 yaşından küçük bir kıza ve başka bir kıza 15 kez tecavüzde bulunduğu suçlamalarını jüri önünde reddetti.
Bugün İngiliz gazetelerinin çoğu Rolf Harris’in mahkeme haberlerini birinci sayfadan manşet verdi. The Daily Telegraph “Rolf Harris kızlara arsız saldırılarında şöhreti kullandı” manşetini atarken Rolf Harris’i “Jekyll ve Hyde” karakterine benzetti. Savcı Rolf Harris’in şöhretinin onu dokunulmaz hale getirdiğine dikkat çekti.
Daily Mirror, Rolf Harris’in seks davasını manşetten verirken 13 yaşındaki kurbanın babasına yazdığı mektupta “Beni Affedin.. Kendimden tiksiniyorum” sözlerini başlık yaptı.
Thec Sun gazetesi “Rolf: küçük kızla seks utancım” manşetli haberinde Avusturalya doğumlu Tv yıldızının kurbanın ailesine yazdığı özür mektubunu verdi.

FZ(AÖ/İD)