İNGİLTERE'yi etkisi altında alan fırtına, 3 kişinin ölümüne neden olurken, 270 binden fazla ev elektiriksiz kaldı.

Daha önce İngiltere'ye ulaşmadan Atlantik'de sönen fırtına, bu kez İngiltere'yi vurdu. Atlantik Okyanusu'ndan gelen ve 160 kilometre hıza ulaşan St. Jude fırtınası, Güneybatı İngiltere ve Londra'yı geceyarısından itibaren etkisini gösterdi. Aziz Jude'den ismi alınan St. Jude fırtınasında 200 ağaç devriliken 3 kişi hayatını kaybetti. Fırtına, 270 binden fazla evin elektriksiz kalmasına yol açtı. Ulaşım kaosunun yaşandığı Güney İngiltere'de halkın saat 9'a kadar trenlere binmemesi istendi, tren ulaşımı durduruldu, köprüler kapatıldı, uçak seferleri Londra'dan Kuzey İngiltere'ye yönlendirildi. Beklenilenden fazla zarar ve kaybın kaydedildiği fırtınadan önce halka "Hava koşullarını kontrol etmeden seyahat etmeyin" uyarısında bulunulmuştu.

HYDE PARK KAPATILDI

Londra'nın ünlü parkı Hyde Park'ta can güvenliği endişesiyle kapatıldı. Fırtınada, yıkılan ağaçların altında kalan iki kişi ve yüzerken kaybolan bir kişi hayatını kaybetti. Ölenler arasında bulunan 17 yaşında bir kız, kent bölgesinde karavanın içinde uyurken karavana ağaç düşmesi sonucu can verdi. Hayatını kaybeden diğer kişi ise Watford'da bir otomobilinin üzerine ağaç düşmesi sonucu hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenlerden 14 yaşındaki Dylan Alkins ise yüzerken kayboldu. Helikopterle aramalara rağmen Newhaven sahillerinde bulunamayan çocuktan kurtarma ekiplerinin umudunu kestiği belirtildi. Ayrıca, Hounslow'da bir gaz patlaması sonucu bir kadının ağır şekilde yaralandığı öğrenildi.

Çevre Bakanlığı'na bağlı Çevre Ajansı, 6-9 saatte 20-40 mm yükseklikte yağmur beklendiğini açıkladı. Sel riskini azaltmak için görevlilerin önlemler aldığı bildirilirken, fırtınanın bu gece itibariyle etkisini yavaş yavaş kaybettiği bildirildi.