İNGİLİZ ve İrlanda polisinin yaptığı yolsuzluklar  medyada yer almaya başladı. Polisin yolsuzluk belgelerini yok etmek için kağıt doğrama makinelerini kullandığı iddiası üzerine Metropolitan Polis, karakollarda bu makineri yasaklayacaklarını açıkladı.
Metropolitan Polis Emniyet Müdürü Sir Bernard Hogan-Howe, Londra'da rüşvet alan, yolsuzluk yapan polislerin belgeleri yırtarak adaletten kaçabildiklerini ve işlerinde kalabildiklerini belirtirken, Scotland Yard'ın elindeki belgelerin çoğunun doğrama makineleriyle yok edildiğine dikkat çekti. Emniyet müdürü bir soruşturmada bir kamyon dolusu belgenin makinelerle doğranmasının yanlış olduğunu, kendisini parlamentoda sorgulayan komiteye söyledi. Parlamento Seçme Komitesi başındaki İşçi Partili milletvekili Keith Vaz, başkent polisinin yapılanması, idaresi ile ilgili yeni soruşturma başlatılacağını belirtti. Lawrence cinayeti gibi bazı cinayet olaylarında polisin bazı gerçekleri örtbas etmeye kalkıştığı belirtildi. Bu arada İrlanda'da 2 bin 500 kişinin polis tarafından, yasa dığı yollarla dinlendiği ortaya çıktı.
İrlanda Adalet Bakanı Alan Shatter, hükümeti sarsan skandal yüzünden politik hayatını sürdürebilmek için yaşam savaşı veriyor. İrlanda polisindeki dinleme skandalını manşetten yayınlayan The Independent, Adalet Bakanı'nın binlerce yasa dışı telefon dinlemelerinden bilgisi olup- olmadığı konusunda ciddi sorularla karşı karşıya olduğununu yazdı. İrlanda Adalet Bakanı Shatter, olaydan iki gün önce haberdar olduğunu iddia etti. Eski Emniyet Müdürü Patrick McLaughlin'in 1983 yılında gazetecilerin telefonlarını gizlice dinlendiğinin ortaya çıkması üzerine istifasından sonra ilk ciddi skandal olarak görülen bu polisin gizli dinleme olayının İrlanda'da büyüyeceği anlaşılıyor. İrlanda Emniyet Müdürü Martin Callinan, dün skandal üzerine görevinden istifa etmek zorunda kaldı.
 

FZ(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)