GÜRMEN Group Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Gür, İngiltere Parlamentosu’nda görevli parlamenterlerden oluşan ‘Girişimci Parlamenterler Grubu’ tarafından ‘Girişimcilik Ödülü’ne layık görüldü. Gür’e bu ödül girişimci kimliği, İngiltere ile Türkiye arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine yönelik başarılı çalışmaları nedeniyle verildi.
Gürmen Group Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Gür, İngiltere Parlamentosu’nun her partiye üye parlamenterlerden oluşan ve İngiltere’nin ülkeler arasındaki iş ilişkilerinin geliştirilmesine yönelik faaliyetleriyle tanınan ‘Girişimci Parlamenterler Grubu’ tarafından ‘Girişimcilik Ödülü’ne layık görüldü. Alanında başarılı, girişimci kimliğiyle ön plana çıkan ve İngiltere’yle ülkesi arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine yönelik faaliyetleriyle örnek olan isimlere verilen bu özel ödülün sahibi Tata Group CEO’su Ratan Tata, Habtoor Group CEO’su Ahmed Khalaf ile Tesco CEO’su Sir Terry Leahy’nin ardından Gürmen Group Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Gür oldu.
Remzi Gür’ün ödül plaketini İngiliz Lordlar Kamarası üyesi Lord Ahmed ile Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Ahmet Ünal Çeviköz takdim etti. Törende Elçi Müsteşar Fatih Ulusoy, Ticaret Başmüşaviri Yavuz Mollasalihoğlu, TBCCI Başkanı Emma Edhem, Yönetim Kurulu Üyeleri Oktay Gökyıldırım, Nuri Bulgurcu, Uğur Yılmaz ve Gür’un kızları Yasemin ile Tuğba’nın da aralarında bulunduğu seçkin bir davetli grubu hazır bulundu.
İngiltere Parlamentosu çatısı altında faaliyet gösteren her partiden parlamenterin üye olduğu ‘Girişimci Parlamenterler Grubu’ himayelerinde,bu yıl İngiltere’nin başkenti World Hi-Tech Forum çerçevesinde dün akşam düzenlenen törenle Remzi Gür’e ödülü takdim edildi. Gür’e verilen ödülle ilgili olarak Girişimci Parlamenterler Grubu tarafından yapılan açıklamada, Remzi Gür’ün başarılı girişimci kimliği, geleceğin girişimcilerine yönelik ilham veren kişiliği, İngiltere ile Türkiye arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi konusundaki çalışmaları nedeniyle örnek olduğu belirtildi. Remzi Gür’ün başarısının İngiltere Parlamentosu tarafından da takdirle karşılandığının belirtildiği açıklamada, bu ödülün Türkiye ana gündemiyle toplanan World Hi-Tech Forum çerçevesinde verilmesinin de önemine dikkat çekildi.
TATA GROUP VE TESCO’NUN CEO’SU DA ALDI
World Hi-Tech Forum’un ilki 2008 yılında Hindistan’da düzenlendi. Çin ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin ardından 4’üncüsü İngiltere’de gerçekleştirilen forum, özellikle İngiltere ile diğer ülkeler arasındaki iş ilişkilerinin geliştirilmesi, yeni yatırım olanaklarının oluşturulması gibi konularda önemli bir adres görevi görüyor. Remzi Gür’e takdim edilen ödül daha önce de Tata Group CEO’su Ratan Tata, Habtoor Group CEO’su Ahmed Khalaf ve Tesco CEO’su Sir Terry Leahy gibi dünyaca ünlü grupların tepe yöneticilerine verildi.
Gürmen Grup, hazır giyimden tarıma, inşaat&gayrimenkulden enerjiye kadar farklı sektörlerde yatırımlara sahip. Yaklaşık 3 bin kişiye istihdam kaynağı oluşturan grup, 25’e yakın ülkede faaliyet gösterirken yaklaşık 60 ülkeye de ihracat yapıyor. Ödül töreninde Remzi Gür’e kızları Yasemin ve Tuğba eşlik etti.