İNGİLTERE Kraliçesi 2'nci Elizabeth tarafından Türk ve İngiliz kültürüne katkılarından dolayı ödüllendirilen Türk Sanat Müziği ustalarından Suat Sancar, albüm çalışmalarını tamamladı.
Dünyanın en ünlü müzelerinden British Museum'da yakın geçmişte, dünya barışı için 'solo konser' veren Sancar, yeni eserini hazırlarken Kraliçe 2'nci Elizabeth'den ilham aldığını bu nedenle fabrikadan çıkan ilk baskıyı da Kraliçe'ye gönderdiğini söyledi. Kariyerini 10 yıldan bu yana Londra'da sürdüren ses sanatçı, besteci, söz yazarı ve koro şefi Sancar'ın, Gönülden Üsküdar (Emotions of Uskudar) adlı CD'si önümüzdeki günlerde müzik marketlerdeki yerini alacak. 27 yıllık köklü müzik geçmişine sahip sanatçının albümde 10 şarkı bulunuyor. Albümdeki şarkıların 9'u sanatçıya ait. Albümün kapağı ve içerisinde yer alan fotoğraflarda, İngiltere Kraliçesi'nin fotoğrafları sanatçıya gönderdiği taltif ve teşekkür mektubu da yer alıyor. Beste ve düzenlemelerinde standart dışı bir format oluştuğu gözlemlenen albümün çıkış parçası Üsküdar'da, sanatçıya Yunan şarkıcı Marina Deligianni ve İngiliz şarkıcı Carolina Macginnis, vokal yapıyorlar.
"KRALİÇE'NİN GÖZÜ BU ALBÜMDE"
İngiltere'nin tanınmış bazı Caz Müziği sanatçılarıyla BBC Televizyonu için ortak çalışmalar yapan Sancar, 'Gönülden Üsküdar' ile ilgili şunları söyledi;
"Kraliçe 2. Elizabeth'e tahta çıkışlarının 60. yılı münasebetiyle bir kutlama mektubu ve kendi bestelerinden oluşan bir albümümü göndermiştim. Bir hafta sonrasında ise Kraliçe'den, 'duygu yüklü' bir teşekkür mektubu aldım. Bu benim için gurur verici bir olaydı. Sanat hayatımda da çok büyük onurlardan birisi. Kraliçe'den aldığım ilham üzerine hemen albüm çalışmasına başladım. 27 yıllık müzik geçmişim Buckingham Sarayı tarafından biliniyor. Yeni albümüm 1 Nisan'da piyasaya sürülecek. Dünyada bütün gözler Kraliçe'nin üzerinde, Kraliçe'nin de gözü bu albüm de olacak."
Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuarı mezunu olan Sancar'ın, İngiliz sanatçı Russell Stone ile TRT için yaptıkları bir belgesel programı ve Kraliçe'ye de gönderdiği 'Sen Kal Buralarda' isimli şarkısı için Londra'da çekilmiş bir klibi de bulunuyor. Sancar ayrıca, 1996 yıllarında sözleri Zeki Müren'e, bestesi kendisine ait 'Elveda' isimli şarkıyla da tanınıyor. Türk Silahlı Kuvvetler Mehmetçik Vakfı Altın Plaket Ödülü, Türk Eğitim Vakfı Şilt ödüllerinin yanı sıra çok sayıda güfte, beste sahibi Sancar, İngiliz caz müzisyenlerle Türk müziğini buluşturup BBC televizyonu ile de ortak bazı çalışmalara imza atmış.
 

(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)