İNGİLTERE'deki sağcı bir parti üyesinin "Tanrıya eşcinselleri iyileştirmesi için dua ediyorum" açıklaması tepki topladı.
Britanya Bağımsızlık Partisi'nin (UKIP) Oxford bölgesinden Belediye Meclis Üyesi David Silvester’in, BBC Radyo'da katıldığı bir programda "Dualarım eşcinsellerin iyileşmeleri için" sözleri ülkede büyük tepki topladı. İngiliz Independent gazetesindeki habere göre, Silvester, daha önce yerel bir gazeteye yazdığı mektupta da hükümetin eşcinsellerle ilgili yasaları değiştirmesinden dolayı tanrıyı kızdırdıklarını savundu.
Sağ görüşlü siyasetçi, İngiltere'nin Noel zamanında karşılaştığı sel felaketi ve fırtınaların da eşcinsellere yasal evliliğin yolunun açılması nedeniyle tanrının bir cezası olduğunu ileri sürdü. Gazete, Silvester'in bu açıklamasının ardından partiden uzaklaştırıldığını yazdı.
Mektubunda, İngiltere'de eşcinsellerin evliliğin yasalaşmasının ardından kürtaj yasasının değişmesine de tepki gösteren siyasetçi, "Hıristiyan olarak eşcinselleri sevmem gerekiyor. Gerçekten de seviyorum. Dualarım onların iyileşmesi için. Bu ruhsal bir hastalık. Bunu ben demiyorum, İncil diyor" dedi.
Liberal ve sağ kanattaki partinin Genel Başkanı Nigel Farage, Silvester'in parti sözcüsü olmadığını söyleyerek "Onunla tanışmadım bile, Silvester'i haklı olarak partiden uzaklaştırdık" diye konuştu.
Bir parti yetkilisi de, Silvester'in sözleri yüzünden Oxford'da yaşayanların utanç içinde olduğununu söyledi.