İSRAİL'in Filistin'e yönelik saldırılar İngiltere'nin başkenti Londra'da Parlamento önünde düzenlenen gösteri ile protesto edildi.
Protesto gösterisi öğle saatlerinde Kensington İlçesi'ndeki İsrail Büyükelçiliği önünde başladı. Yaklaışık 100 protestocu, daha sonra İngiliz Parlamentosu önüne kadar yürüdü. Parlamento önünde İsrail aleyhine sloganlar atan grup 'Filistin'e özgürlük', 'Özgür Filistin', 'İsrail bombalamayı durdur', 'İsrail saldırılarını durdurun' pankartları taşıdı. Protestoda İngiliz hükümeti ve David Cameron aleyhine de sloganlar atıldı.
ÇOK YAŞA FİLİSTİN
Protestoya İngiltere'de yaşayan Latin Amerikalılar da destek verdi. Ellerinde Latin Amerika ülkelerinin bayraklarını taşıyan grup, 'Çok Yaşa Filistin' diye slogan attı. Polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı protesto nedeniyle Başbakanlık Bakanlıklar 'ın bulunduğu Downing Streeet ile ve Parlamento binasının bulunduğu Westminster Köprüsü araç trafiğine kapatıldı. Parlamento önündeki kalabalığa İsrail ve İngiltere'nin Filistin'e yönelik politikalarını eleştiren sivil toplum örgütlerinin temsilcileri birer konuşma yaptı. Konuşmalardan İsrail'in çoğunluğu sivil ve çocuk olmak üzere 900'den fazla Filistin'i öldürdüğü 6 binden fazla kişinin de saldırılarda yaralandığı bildirilirken onbinlerce insanın da evlerinin bombalandığını ya da İsrail saldırılarından kaçmak için evlerini terk etmek zorunda kaldığı vurgulanarak İsrail'in artık demokratik bir devlet olarak anılamayacağı ifade edildi. Savaşa Hayır Koalisyon'un düzenlediği protestoya aralarında Filistin Dayanışma Komitesi, Aksa'nın Dostrları, Britanyalı Müslümanlar Girişimi, Britanya Müslümanlar Derneği, Britanya Filistin Forumu'nun bulunduğu savaş karşıtı çok sayıda ulusal ve uluslararası sivil toplum örgütü destek verdi. İsrail, Londra'nın yanısıra Birmingham, Cambridge, Dublin, Edinburgh, Newscastle, Peterborough, Southampton gibi çok sayıda kentte protesto edildi.
 

FOTOĞRAFLI