İNGİLİZ cihatçıların izini süren BBC, bugün 'İngiliz Genci İmam Tarafından Radikaleştirildi'  haberinde cihatçılara katılmak için Suriye’ye seyahat eden bir İngiliz gencinin babasıyla konuştu.
BBC’ye konuşan Rahim Kalantar, Coventry’den iki arkadaşıyla mart ayında Suriye’ye çarpışmaya gidip IŞİD’e katılan 18 yaşındaki oğlu Ali’nin İngiltere’de gittiği caminin imamı tarafından radikaleştirildiğine inandığını söyledi. İmamın iddiayı reddettiği öğrenildi.
Yetkililer 500 kadar İngiliz Cihatçının Ortadoğu’ya çarpışmaya gittiğini söyledi.
İnternette yayınlanan 13 dakikalık görüntülerin ardından tek tek kimlikleri ortaya çıkan İngiltere’deki müslümanları silahlanmaya çağıran 6 militandan biri olan Reyaad Khan’ın annesinin oğluna geri dönmesi için yalvarması Metro gazetesinin dün manşetinde yer aldı. A-level öğrencisi oğlunun Irak’tan dönmesini isteyen, "Sen benim tek oğlumsun. Eve dönmen için yalvarıyorum" sözlerini manşet yapan Metro gazetesi, oğlunun yaptıklarından hayatı boyunca pişmanlık duyabileceğine dikkat çekti.
20 yaşındaki oğlunu Sky News’a anlatan perişan anne şöyle konuştu:
"Bir annenin sahip olacağı en iyi çocuk.Karakterinin değişmesiyle şoke oldum. Başkalarına yardım ediyor diye beyninin yıkandığına inanıyorum.. Hayatımız başaşağı gitti. Üzüntümüzden ne uyuyabiliyoruz ne yemek yiyebiliyoruz."