İngiltere’de bir Türk restoranında garson olarak çalışan Fatih Özcan, gece rüyasında kazandığını görünce hemen ertesi gün loto oynamaya karar verdi. York’ta bulunan ‘Kapadokya’ adlı Türk lokantasının sahibi olan patronu, Hayati Küçükköylü’yü loto oynamaya ikna edebilmek için uzun uğraşlar veren Özcan, sonunda patronunu ikna edip ortak bir kuponu oynadı.
 
Haber ile ilgili metin girin!.

Lotoda büyük ikramiye olan 1 milyon pound (yaklaşık 3,6 milyon TL) o kupona çıkınca paranın tamamını talep eden, kuponun restoranında yapıldığını, numaraları kendisin seçtiğini belirten Küçükköylü, paranın kendi hakkı olduğunu söyledi. Öte yandan Fatih Özcan da patronunu oynamaya kendisin ikna ettiğini, ücretini ortak ödediklerini kupondaki rakamlardan bazılarının da kendisine ait olduğunu iddia etti. Tartışmanın büyümesi sonucu patronunun bütün parayı almasından korkan Özcan polisi arayıp kazanan biletin patronu tarafından kendisinden çalındığını söyledi.

Kazanan bilet belli olduktan üç gün sonra polis gelerek Küçükköylü’yü gözaltına aldı. Karakolda, paranın tamamını kaybetmekten korktuğu için yalan söylediğini itiraf eden Fatih Özcan, patronun kendisi tehdit ettiğini ve güvenliğinden şüphe duyduğu için böyle bir şey yaptığını söyledi.

İki tarafı da dinleyen mahkeme, şahitlerle görüşüp restorandaki güvenlik kayıtlarını da inceledikten sonra, paranın iki taraf arasında eşit olarak bölüştürülmesine karar verdi.