KOLOMBİYA Hükümeti ile barış görüşmelerine katılmak için Küba’ya giden Marksist FARC gerillalarının bir yatta güneşlenip puro içerken görünen fotoğrafları ülkeyi karıştırdı.
FARC’ın silahlı kanadına bağlı üç üst yönetim üyesi gerillanın Havana sahillerine demirli bir yatta çekilmiş fotoğrafının basına sızdırılması üzerine harekete geçen muhalefet partileri hükümetten derhal barış görüşmelerini terk etmesini istedi. Fotoğrafın eski Kolombiya Devlet Başkanı Alvaro Uriba tarafından Twitter’den basına ve kamuoyuna yayınlandığı açıklandı. Uriba Twitter hesabından Kolombiya halkı kitle cinayetleri ve kaçırmalarla uğraşırken teröristler Havana’da güneşleniyor mesajı yayınladı. Kolombiya Savunma Bakanı Juan Carlos Pinzon ise, barış görüşmelerine katılan bu teröristlerin  kral hayatı yaşamalarına rağmen diğerlerinin açlıktan öldüğüne dikkat çekti.
Kolombiya Devlet Başkanlığı'na aday Merkezi Demokrat Partisi başkanı Oscar İvan Zuluaga’da teröristlerin ülkede masum insanları öldürmeye devam ettiği bir dönemde bariş adı altında yatta puro içip güneşlenmesini halkın affetmeyeceğini söyledi.
Eleştirilerin yoğunlaşması üzerine bir açıklama yapmak zorunda kalan FARC sözcüsü Rodrigo Granda, "Kübadayız, fotoğraf oldukça güzel bir yerde çekilmiş, saatlerce toplantılara katılan gerillaların da Havana’nın güneş, kumsal ve plajlarından yararlanma hakkı vardır" dedi.
Yattaki fotoğrafda bulunan üç kişiden biri olan FARC üyesi Jesus Santrich ise polemiklere ironik cevap vererek, Kolombiya’da barışın sağlanması ardından Kuba’ya yerleşerek kalan hayatını bu sahillerde geçireceğini söyledi.