ALMANYA'nın Nürnberg kentinde, Azerbaycan- Almanya Dostluk Cemiyeti tarafından düzenlenen mitingde 1992 yılında Ermeniler tarafından katledilen 83’ü çocuk 613 kişi anıldı.
Jakops Meydanı'ndaki mitinge Türk ve Azerbaycan bayrakları ile gelen protestocular, ellerindeki pankartlarla katliamı kınadı. Miting, katliamda ölenler için saygı duruşuyla başladı. Azerbaycan- Almanya Dostluk Cemiyeti Başkanı Azat İbrahimoviç, Hocalı soykırımını dünyaya duyurmak istediklerini, şimdiye kadar böyle bir vahşet ile karşılaşılmadığını söyledi. İbrahimoviç, Hocalı katliamının Azerbaycan için unutulmaz bir yara olduğunu ifade etti.
HOCALI KATLİAMI
Ermeniler, 1992 yılında 25 Şubat'ı 26 Şubat'a bağlayan gece bölgedeki 366. Alay'ın da desteği ile önce Hocalı kasabasının giriş ve çıkışını kapattı. Daha sonra 83'ü çocuk, 106'sı kadın ve 70'i yaşlı olmak üzere toplam 613 kişiyi katletti. Olayda 487 kişi yaralandı. Ayrıca 1275 kişi rehin alındı ve 150 kişi kayboldu. Cesetler üzerinde yapılan incelemelerde cesetlerin birçoğunun yakıldığı, gözlerinin oyulduğu, başlarının kesildiği görüldü.

TT(AÖ/İD)