HIRVATİSTAN’da dün gece başlayan ve halen süren şiddetli fırtına, 1 kişinin ölümüne, 30’dan fazla kişinin yaralanmasına ve zarara neden oldu. Adriyatik incisi olarak bilinen Riyeka’da 200 kilometre hıza ulaşan şiddetli rüzgar nedeniyle ağaçlar devrildi, binalar zarar gördü, ulaşım aksadı, elektrikler kesildi.
Fırtınada 43 yaşındaki bir inşaat işçisi öldü, en az 30 kişi yaralandı. Riyeka’da şiddetli fırtınanın halen etkili olması nedeniyle okular tatil edildi. İtfaiye ve polis mensupları ise kentin dört bir yayında çalışmalarını sürdürüyor. Meteoroloji uzmanları, rüzgarın hızının artabileceğini belirterek, vatandaşlara evlerinden çıkmamaları çağrısında bulundu.
ŞİDDETLİ FIRTINA BAŞKENT ZAGREB’İ DE VURDU
Riyeka’nın yanısıra şiddetli fırtına Zagreb’te de hayatı felç etti. Saatte 140 kilometre esen şiddetli rüzgar sonucunda maddi zarar oluştu. Zagrep’te esen şiddetli rüzgar, tarihi binalardan biri olan Paromlinska binasının duvarlarını yıktıı. Şiddetli rüzgar ağaçları devirirken çok sayıda araç, ağaçlar altında kaldı. İtfaiye ve polis ekipleri durmaksızın çalışırken, askerde yardıma koştu. Şiddetli rüzgar nedeniyle Zagreb’te kırmızı alarm verildi.