İNGİLTERE'nin başkenti Londra'da, farklı ülkelerden farklı dil ve renklerden insanların katılımıyla bahar bayramı olarak bilinen 'Hıdırellez' kutlandı. Londra'da yoğun Türk nüfusuna sahip Harringey Bölgesi'nde Cypriot Community Centre'da, Zet Production Zeynep Özden tarafından organize edilen gecede, 6 kişilik müzik grubu eşliğinde Naci Göçen sahneye çıktı.
Göçen, Roman oyun havası ve fantazi müzik eserleri seslendirdi. Baran Şahin'in sunucuğunu üstlendiği gecede, aralarında Türk oryantel Süreyya Hüseyin ve Tevete İbrahim'in de yer aldığı 4 kişilik 'Hayalet Dans Grubu', kıvrak danslarıyla beğenildi.  Gökhan Macit ve Cengiz Gezer'den oluşan 'Dilan Davul Zurna' ekibi eşliğinde halaya durulan gecede, dilekler tutuldu. Temsili ateş üzerinden 3 kez atlandı. Ateş üzerinden  atlanırken dilekler dilendi. Bir grup konuk, kağıtlara hayallerinin resimlerini çizerek, gül ağacının dallarına astı.
GÖKYÜZÜNE DİLEK BALONLARI 
Kurulan dev dilek ağacına rengarenk kurdaleler ve paçavralar bağlanarak dilekler tutuldu, gökyüzüne dilek balonları salındı. 'Fala inanma falsız da kalma' deyimine yürekten inananlar el ve kahve falına baktırdı. Gecenin düzenleyicisi Zeynep Özden, "Bu şenlikleri düzenlemekteki asıl amacımız kendi kültürümüzü, yabancılara tanıtabilmektir" dedi. Özden, şöyle devam etti:
"Hıdırellez, bütün Türk dünyasında bilinen mevsimlik bayramlarımızdan biridir. Ruz-ı Hızır (Hızır günü) olarak adlandırılan Hıdırellez günü, Hızır ve İlyas Peygamber'in yeryüzünde buluştukları gün olması nedeniyle kutlanmaktadır. İlkini geçen yıl düzenledik. London Hıdırellez Spring Festival adı altında kültürümüzü yabancılara tanıtmak için yoğun bir çalışma içindeyiz. Gelecek yıl, açık havada daha geniş bir alanda kutlama gerçekleştireceğim."
Kaligrafi sanatçısı Nilgün Baklacı ve yemek stantlarının da yer aldığı gecede, katılımcılar birbirinden renkli ve güzel sahne showlarının yanı sıra ünlü müzik grupları eşliğinde geç saatlere kadar eğlendi.
 

(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)