İRAN ve dünya güçleri arasında Cenevre’de yapılacak nükleer müzakereler öncesi İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, İsrail’i 'Bölgenin pis kuduz bir köpeği' olarak tanımladı ve Fransa’yı müzakerelerdeki tutumu nedeniyle İsrail’e boyun eğmekle suçladı.
İran’la, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin beş daimi üyesi ve Almanya (P5+1) arasında bugün Cenevre’de düzenlenecek görüşmeler öncesi konuşan Ayetullah Ali Hamaney, ABD’nin İran’ı askeri saldırıyla tehdit etmesini ‘çirkin ve iğrenç bir tavır’ olarak nitelendirdi. Hamaney, “İran, dünyadaki tüm milletlere saygılıdır, fakat saldırgana yanıtı pişman edici olacaktır. Saldırgana, hiçbir zaman unutmayacağı bir tokat vuracaktır” diye konuştu.
Konuşmasında İsrail’i ağır dille eleştiren İran lideri, İsrail’den "Bölgenin pis kuduz köpeği" diye söz ederken Hamaney, "İsrail’in gayri meşru bir rejim olduğunu ve şerden başka dünya için bir faydası olmadığını" savundu.
İran’la yapılan nükleer görüşmelerdeki ülkelerden biri olan Fransa’nın takındığı tavrı da eleştiren Ayetullah Hamaney, Paris yönetimini İsrail’e boyun eğmekle suçladı. Hamaney, “Fransızlar bir zamanlar ABD ve İngiltere’ye karşı geldikleri için itibar sahibiydiler fakat şimdi Fransız devlet adamları sadece ABD değil Siyonist rejim (İsrail) karşısında da kendilerini küçük düşürmekteler" diye konuştu. (AÖ/İD)