SURİYE'nin Halep kentinde 3 yıl önce kaçak eşya ile yakalanan ve 10 yıl hapis cezasına çarptırılarak Halep Cezaevi'ne konulan 34 yaşındaki Bayram Gezer'in açlıktan ve soğuktan öldüğü yönündeki iddia, ailesini yasa boğdu. Gezer'in cenazesinin kendilerine teslim edilmesini bekleyen gözü yaşlı aile, yetkililerden yardım bekliyor.
3 yıl önce Halep'te kaçak eşya yakalatan Kilisli 3 çocuk babası Bayram Gezer, Suriye güvenlik güçlerince kaçakçılık yaptığı gerekçesiyle 10 yıl hapis cezasına mahkum edildi. Arkadaşları, bir süre önce telefonla aradıkları yakınlarına, rejim kontrolündeki Halep Cezaevi'nde cezası çeken Bayram Gezer'in açlıktan ve soğuktan hayatını kaybettiğini söyledi. Halep'te toprağa verildiği öne sürülen Gezer'in ailesi gelen haber nedeniyle yasa boğuldu.
Bayram Gezer’in annesi 63 yaşındaki Hatice Gezer, oğlunun cenazesini istediklerini belirterek, "Oğlum açlıktan, soğuktan hastalığa düşerek hayatını kaybetti. Cenazesinin Kilis’e getirilmesini istiyoruz. Cenazesi burada olursa en azından mezarına gideriz. Allah rızası için çocuğumuzun cenazesini Kilis’e getirsinler" dedi.
Bayram Gezer’in babası Recep Gezer ise 17 aydır çocuğunu göremediğini ifade ederek, "Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ımızdan yardım istiyoruz. Daha önce görüşebiliyorduk. Eskiden her hafta gidip görüyordum, harçlığını veriyordum. Savaş başladığından beri görmüyorum. Bize oğlumun vefat ettiğini kendisi ile birlikte yatan arkadaşı haber etti. Geçen hafta salı günü hayatını kaybetti, çarşamba günü Halep Cezaevi'nin bahçesinde toprağa verildiği bildirildi. Devletimizden çocuğumuzun cenazesinin Kilis’e getirilmesini bekliyoruz" diye konuştu.