YÖNETMENLİĞİNİ Erhan Kozan'ın yaptığı "Halam Geldi" filminin Paris galası yapıldı. Paris Turizm Tanıtma Müşavirliği, filmin tanıtım kokteyline ev sahipliği yaptı.
Paris'in ünlü caddesi Champs-Elysees'de Cinema Publicis de yapılan ön gösterime, filmin yönetmen, yapımcı ve genç oyuncuları ile filmde bir türküyü seslendiren CHP İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiraz da katıldı. Yönetmenliğini Erhan Kozan'ın yaptığı 'Halam Geldi' filminin galası için biletler günler öncesinde tükenirken, film Fransız basını tarafından da ilgi gördü. Le Monde gazetesi kültür sayfasında filme geniş yer verilerek izlenmesi gerekenler listesinde yer verildi. CHP İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiraz, şöyledi:
"Bu projede yer almak memmnuniyet verici benim için. Çünkü kadınlarımızın baskılanışı, çocuk gelinlerin yaşadıklarını acıyı görüyoruz. Yüzümüze tokat vurur gibi gerçekler anlatılıyor. Paris'teki seyircinin sorularıyla konu iyi algılanmış diye hissettim. Bu bir sosyal sorumluluk. Cisiyetten ziyade bir kadının insan olduğunu, onların eşit hakları olduğunu ve sevgiyi anne veriyor. Bizim Anadolu'da o 'Geleneksel töre' dedikleri iyi bir şekilde aydınlatılması gerekiyor. Kanunlar var ama uygulamada sıkıntılar var. Bu konuyu çok önemsiyorum. Daha çok mesajlı projelerimiz olacak. Batsın bu düzen diyorum.yine batsın bu düzen diyorum.ö Yapımcı Sami DündaröSeyircinin tepkisi mükemmeldi.Çok şaşırdık açıkcası.Fransa'da yaşayan fransızlarında ağlamış olması anlayıp ,etkilmesi çok acayip.Türklerin konuyu bildiğini ve duygulanmasına yabancı değiliz ama Fransızlarında duygulanıp desteklemesi çok acaip. Fransız gazetecilerine üç kez gösteri düzenledik. Onlar da çok etkilendiler. Her defasında da beğenerek ayrılıyorlar. Fransa'da filmimiz konuşuluyor. Bakalım bunun sonu nereye varacak."
Sanatçı Soner Arıca, "Dram çok önemli ama biz izleyici olarak yapmamaız gereken bu filmi izledikten sonra etrafında böyle birşey oluyorsa birebir şahit olması gerekmiyor. Duyuyarsa bile yerinden kalkıp sesini çıkarması gerekiyor. Bu film bunu yapmış. Asla gerçek olmamasını istemediğim bir film izledim, Bildiğimiz ,öğrendiğimiz insanlık kavramına asla uymayan bir kavram ama sanat da bunun için yapılıyor zaten. Bazı hoşumuza gitmeyecek gerçeklerle bizi yüzleştirmek için" diye konuştu.
Meil Celayir, "Bütün herkes bunu görsün duysun küçük çocukları evlendirmekten vazgeçsin. Onuç ondört yaşında bir kızın evlenmesi saçma. Hayallerini gerçekleştirmeye çalışıyorsun" dedi.
Yönetmen Erhan Kozan ise, "Yaşamış bir hikaye bu.Benim kimseyi incitmek gibi bir derdim yok. Hayata dokunmaya gerektir. Benim bu insanların farkında olmasıyla ilgili bir derdim var. Türkiye tarafından da yurt dışı tarafından da insan olmakla alakalı olmak durumundan bahsediyorum. Ne demek istediği o zaten. Sınırlar beyinin içinde. Halam geldi izlenmesi ve izletilmesi gereken bir film" dedi.
Kokteyle oyuncular Miray Akay, Melisa Celayir, Tunç Oral, Soner Arıca , Cem Özer ile Turizm Tanıtma ataşeleri katıldı.
  GÖ(AÖ/İD)