AFAD'TAN YARDIM MALZEMESİ
Filipinler'in merkezindeki 6 adada etkili olan Haiyan Tayfun'unda çok sayıda can ve mal kaybının yaşanması üzerine, Başbakanlık AFAD tarafından bölgeye insani yardım malzemesi gönderiliyor. BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (BM-OCHA)’dan alınan bilgilere göre Filipinler’de, 4.3 milyon insan tayfundan etkilendi, yaklaşık 330.000 kişi evsiz kaldı, özellikle Tacloban kentinde evlerin yüzde doksanı hasar gördü, su, gıda ve elektrik sıkıntısı yaşanmaya başladı.
Başbakanlıktan yapılan açıklamada Filipinler’e insani yardım malzemesi gönderileceği belirtilerek şu ifadelere yer verildi:
"Yaşanan bu afet nedeniyle; Başbakanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın talimatları ile Başbakanlık AFAD’ın koordinasyonunda, Dışişleri Bakanlığı, THY ve Türk Kızılayı’nın işbirliğiyle Filipinler’e insani yardım malzemesi gönderilecektir. Bu çerçevede, Başbakanlık AFAD’ın organizasyonunda; THY'ye ait bir adet kargo uçağı ile 1.000 çadır, 1.000 mutfak seti ve 8.000 battaniyeden toplam 90 tonluk insani yardım malzemesi Türk Kızılayı tarafından afet bölgesine gönderilmek üzere hazırlanmaktadır. Hazırlıkları müteakiben kargo uçağı Ankara’dan Filipinler’e hareket edecektir. Ayrıca İstanbul İl AFAD Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü’nden bir arama kurtarma ekibi hazırlanmış olup, Filipinler Devleti’nin yardım teklifini kabulü halinde, Filipinler’e gönderilecektir."

(AÖ/İD)