Haiti'de Bilanço Ağırlaşıyor! Ölü Sayısı 842'ye Ulaştı
Reuters'in geçtiği son dakika haberine göre, Karayip ülkelerini yıkıp geçen ölümcül Matthew Kasırgası Haiti'de 842 can aldı. Yetkililer, ölü sayısının artmasından endişeleniyor. Arama kurtarma ekipleri binlerce evin kullanılamaz hale geldiğini, afet bölgelerinde enkaz altında kalanlara ulaşmaya çalıştıklarını belirtiyor. Yaklaşık 61 bin kişi acil durum sığınaklarına yerleştirildi.

HIZ SAATTE 230 KİLOMETREYE ULAŞTI
Kasırga Haiti'yi hafta başında vurmuş olmasına rağmen, ülkenin özellikle güneydoğuyla iletişim kesilmiş olduğu için felaketin boyutu yeni ortaya çıkıyor.
Kasırganın hızının, Haiti üzerinde saatte 230 kilometreye ulaştığı belirtilmişti.
Bölgede bulunan BBC muhabiri Tony Brown, Haitililerin yıkılan evlerini onarmaya çalıştıklarını, hükümet ya da ordudan bir yardım gelmediğini bildiriyor.

350 BİN KİŞİ YARDIM BEKLİYOR
Birleşmiş Milletler ülkede 350 bin kişinin insani yardıma ihtiyacı olduğunu açıkladı.
Bahamalar'da ağaçların yerlerinden söküldüğü ve elektriğin kesildiği haberleri geliyor.

KASIRGA DOMİNİK'İ DE VURDU
Haiti'nin komşusu Dominik Cumhuriyeti'nde de kasırgada yıkılan binalar ve toprak kayması nedeniyle en az dört kişi hayatını kaybetti.
Kasırga Küba'nın doğu ucunda da etkili oldu. Baracoa kentinde onlarca ev zarar gördü. Matthew Kasırgası, Karayipler'i etkileyen son 10 yılın en kuvvetli kasırgası.

3 MİLYON KİŞİ TAHLİYE EDİLİYOR
Haiti ve Küba'yı vuran kasırga, Bahamalar üzerinden bugün ABD'nin doğu kıyılarına ulaştı.
ABD'li yetkililer Florida, Georgia ile Güney ve Kuzey Carolina eyaletlerinde yaşayan kişilere evlerini terk etmeleri çağrısı yapmıştı. Bugün ise yetkililer ABD'nin güneydoğu kıyılarında yaşayan 3 milyon kişiyi tahliye etmeye başladı.
Bu sabah Florida'ya yaklaşan kasırganın şiddeti 4'ten 3'e indirildi.

OBAMA'DAN AÇIKLAMA
ABD Başkanı Barack Obama, "Kentinizde tahliye emri varsa ciddiye almalısınız" yönünde açıklama yaptı. Florida ve Güney Carolina'da acil durum bölgesi ilan edildi.
ABD'de halka en az 3 gün yetecek kadar su ve gıda stoğu yapmaları söylendi. Ayrıca olası elektrik kesintilerine karşı cep telefonlarını şarj edebilecek yedek pil bulundurmaları istendi.
ABD ordusu da bölgeye ek asker ve dokuz helikopter gönderildiğini açıkladı. Floridaeyaletinden kaçmak isteyen ABD'lilerin oyotollarda uzun kuyruklar oluşturduğu görüldü.
Matthew'un 2005'teki Wilma kasırgasından sonra bölgeyi vuran en büyük kasırga olabileceği belirtiliyor.