İNGİLTERE'nin başkenti Londra'daki ünlü Arcola Tiyatrosu, Gezi olaylarından esinlenerek hazırladığı 'Adını Söyle' (Say your name) adlı Türkçe oyunu sergiledi.
Londra'nın tanınmış tiyatrolarından Arcola Theatre'ın Ala Turka oyuncularının sergilediği 'Adını Söyle', Gezi Parkı'nda başlayıp Türkiye'nin birçok şehrine yayılan hükümet ve sistem karşıtı gösterilerin üzerinden dünyanın gidişatını sorgulamaya çalışıyor. Tek perdelik oyunda, dünyanın birçok farklı şehrinde insanlar, bir park, kütüphane ya da ortak kullanım alanlarını hükümetlerin dönüştürme planlarına karşı işgal edip hayatları pahasına korumaya çalışıyor. İnsanlar temiz hava soluyabilmek, maaşlarıyla insanca geçinebilmek, huzur içinde köylerinde oturabilmek ve hayatlarını istedikleri gibi yaşayabilmek için mücadele ediyor. Dün akşam sergilenen oyunun metnini, Ala Turka ekibi doğaçlama tekniği ile 15 haftalık çalışma sonucu ortaya çıkardı.
Yönetmenliğini Seçil Honeywill'in yaptığı oyunda Özlem Atik, Ozan Atmaca, Bora Bıçakcı, İrem Çavuşoğlu, Serpil Delice, Deniz Gezici, Gökmen Guvener, Nevgul Kalender, Dursun Kuran, Ece Özdemiroğlu, Buke Soyusinmez, Apo Tercanli, Mengü Türk rol alıyor. Arcola Theatre'ın yöneticilerinden Nick Connaughton oyunla ilgili yaptığı açıklamada, 'Gezi Parkı eylemleri ve dünya çapındaki 'İşgal' hareketinin hükümetlere ve büyük şirketlere karşı koyma ve insanların geleceğini şekillendirme gücü olduğunu gösterdiğini belirterek Ala-Turka ekibinin böyle bir oyunu hazırlamış ve sergilemiş olmasından da gurur duyduklarını dile getirdi.