ALMANYA'nın Köln kentinde düzenlenen Meslek Eğitim Fuarı'na özellikle gençler yoğun ilgi gösterdi.
İslam Toplumu Millî Görüş (İGMG) Bölge Gençliği tarafından düzenlenen fuara tıp bilimlerinden bilgisayara, makine mühendisliğinden mimarlığa, ilahiyattan sosyolojiye kadar çok sayıda meslek dalında kurulan stantlarda gençlere uzmanlar tarafından bilgiler verildi. Köln Başkonsolosluğu Çalışma Ataşesi Oğuz Tuncay, gençlere meslek konusunda bilgi verecek çok sayıda kurum ve kuruluş olduğunu, Alman makamlarının ise Türk gençlerinin bilgi almadıkları için kendilerine baş vurmadığından dolayı yakındıklarını belirterek şunları söyledi:
 "Almanya'da 350 çeşit meslek yapma imkanı var. Ülkede 2030 yılına kadar kalifiye eleman açığı 1.5 milyona ulaşacak. Gençlerimiz hep aynı meslekleri seçiyor. Bu gençlerimize diğer meslekleri de tanıtıp gelecek vaat eden mesleklere yönelmelerini sağlamalıyız."
Programa ev sahipliği yapan Köln Bölge Gençlik Teşkilatı Başkanı Yusuf Sosyal, bu fuarı düzenlemekteki amaçlarının gençlere çeşitli meslek gruplarını tanıtıp faydalı olmak olduğunu söyledi. Programın sonunda Abitur, üniversite ve meslek eğitimi bitiren gençlere çeşitli ödüller verildi.

MZ(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)