MERKEZİ Berlin’de bulunan 'Deutschlandstiftung Integration' adlı kuruluşun öncülüğünde, Nürnberg Georg-Ledebour Okulu'nda göçmen gençlerine fırsat eşitliği fuarı düzenlendi.
'Kendi Yolunu Kendin Çiz' (Geh Deinen Weg) sloganı ile yapılan etkinlikte okulun içerisinde stant kurarak katılan şirketler kuruluşlarını tanıtarak, gençlere yönelik çalışmaları ve eğitimi hakkında bilgi verdi. Okul Müdürü Andreas Hoffman, konukları selamladı. Deutschlandstiftung Integration yetkilisi Mechthild Foet, kimsenin din, dil, ırk veya farklı düşünceleri nedeniyle dışlanmaması gerektiğini söyledi. Nürnberg Belediye Başkanı Ulrich Maly ise, şöyle dedi:
"Araba tamircisi veya satış elemanı dışında da meslek dalları olduğunu görmemiz lazım. Birçok genç bu iki meslek dalına yöneliyor ama diğer mesleklerinde ilgi çekici olduğunu danışma stantlarını gezerken görecekler."
Dokuzuncu sınıf öğrencilerinden 14 yaşındaki Ecem Öcal, asker olmak istediğini, 15 yaşındaki Çağla Has da hostes olarak hayata atılmak istediğini bildirdi. Konuşmalardan sonra okul içinde kurulan çeşitli meslek stantları gezildi ve öğrenciler bilgilendirildi.