BİR dönem İngiliz bakanlar dahil gazetelere sızdırdığı skandal haberlerle tabloid basına özel manşetler çektiren Halkla İlişkiler uzmanı Max Clifford, kadınlara ve genç kızlara cinsel tacizde bulunmaktan 8 yıl hapse mahkum olunca, tüm İngiliz gazetelerine manşet oldu.
İngiliz basınına 1992 yılında sızdırdığı Spor Bakanı David Mellor'un artist Antonia de Sancha ile ilşkisini ortaya koyup bakanın istifasına yol açan Max Clifford'un birçok ünlü müşterisi olduğundan bazı artist ve şarkıcılar, sırlarının ortaya çıkacağından endişe ediyor. Eski Muhazakar Parti Bakanı David Mellor, Max Clifford'un suçlu bulunması üzerine ITV kanalında duyduğu memnuniyeti ifade ederken "Cezalandırılmayağını sanıyordu. O, seks ve parayla motive olan bir sapıktır" diye konuştu.
Daily Mirror, birinci sayfadan "8 Yıl" manşetiyle verdiği haberde seks canavarı için “Dokunulmaz olduğunu sandın. Ama yanıldın' diye başlık attı. Daily Mail, birinci sayfadan 'Kurbanların Clifford'u destekleyen yıldızlara öfkesi' manşetiyle verdiği haberde 15 yaşındayken cinsel tacize uğrayan kurbanın konuştuğuna dikkat çekti.
Max Clifford'un 15 yaşındayken seks kurbanı olan Cathy Johnson, onu destekleyen ünlülerin özür dilemesini istedi. Daily Mail, 15 yaşındayken cinsel tacize uğrayan Cathy Johnson'un 35 yıl sonra Max Clifford'u mahkemede sergilediğine dikkat çekerken fotoğraflarını da yayınladı.
The Times, Soutwark Asliye Ceza Mahkemesi'nde 8 yıl hapse mahkum olan Max Clifford'un dün çekilen bir fotoğrafını birinci sayfanın fotoğrafı olarak kullandı. The Sun,  14 yaşındayken Max Clifford'un cinsel tacizde bulunduğu Jill Appleyard'ın (şimdi 62 yaşında) ithamlarına dikkat çekerken "8 yılı hak etti" sözlerini manşet yaptı. Jill Appleyard The Sun gazetesine, "Bana 14 yaşındayken cinsel tacizde bulundu. Yüzlerce kurban olmasından korkuyorum" diyerek ortaya çıkmayan çok kurban olabileceğini öne  sürdü.
The Guardian gazetesi de "Sekiz yıl hapis. Suçların ve kadınlara tacizlerin için" manşetli haberinde Halkla İlişkiler uzmanının genç kızlara yaptıklarından yargıcın onu sekiz yıl hapse mahkum ettiğini bildirdi.
 

FZ(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)