ALMANYA'nın Gelsenkirchen kentinde düzenlenen 'Miss Turkuaz 2013' güzellik yarışmasında Elif Özkan birinci seçildi.
'Ekip Group' tarafından dördüncüsü organize edilen 'Miss Turkuaz 2013' güzellik yarışmasının finalleri, dün gece Gelsenkirchen'de yapıldı. 19 yarışmacının katıldığı ve 'Here We Are' ( biz buradayız) sloganıyla hazırlanan yarışmanın finalinde 22 yaşındaki Elif Özkan birinci, 19 yaşındaki Filiz Aydın ikinci ve 23 yaşındaki Nergiz Damla Aslanalp  üçüncü seçildi. Geçen yıl 'Miss Turkuaz' seçilen Damla Bingöl'ün elinden birincilik tacını alan Elif Özkan, "Çok, çok mutluyum. Ailem de burada. Herşey rüya gibi. Sevinçten neler olduğunu anlayamadım, yarın olsun da kendime geleyim" dedi.
Yarışmada üçüncülüğü elde etme başarısını gösteren Nergiz Damla Aslanalp ise gazetecilere, "Çok mutluyum, kendi adıma sevinirken, derece alamayan arkadaşlarım içinde üzüldüm, ama bu bir yarışma" diye konuştu.
'Miss Turkuaz 2013' güzellik yarışmasını organize eden ve yarışma sonunda soruları yanıtlayan Ekip Group Başkanı Yıldıray Cengiz, “Çok güzel bir final yaşadık. Her geçen yıl çıtayı biraz daha yükseltiyoruz ve bundan dolayı gurur duyuyoruz. Sadece kazananlar değil, yarışmacı olan 19 Tür kızı Almanya'nın her tarafına yayılarak, 'Biz buradayız'ı herkese anlatacaktır" dedi.
Yarışmanın gerçekleştirildiği podyumda birbirinden güzel Türk kızı boy gösterirken, Türk folklör grupları halk oyunlarını sergiledi, iki ayrı oryantal de sahneye çıkarak dans etti.