İSPANYA'da geçen ay krallık tacını oğluna devreden eski Kral Juan Carlos’un başı, evlatlık davası nedeniyle derde girdi. Kralın gençlik yıllarında Barcelona’da yaptığı bir kaçamaktan erkek bir çocuğu olduğu öne sürüldü.
İspanya’nın Girona kentinde bir barda garsonluk yapan Alberto Sola Jimenes, babasının İspanya kralı olduğunu iddia etti. Sola Jimenes’in iddialarını ve savcılığa sunduğu delilleri ciddiye alan mahkeme, eski Kral Juan Carlos hakkında dava açtı. Garson Jimenes, DNA testi yaptırmaya da hazır olduğunu vurgulayarak, "Bu güne kadar hep sustum. Mahkemeye daha öncede başvurdum. Ancak bana 'İddia ettiğin kişi İspanya kralı dokunulmazlığı var birşey yapamayız' diyerek isteğimi hep çevirdiler" dedi.
Kralın tacı oğluna devrederek emekliye ayrılması ile şansını bir kez daha deneyen garson Jimenes, "Mahkeme bu kez isteğimi haklı bularak dava açtı" açıklamasını yaptı.
El Mundo gazetesinde yer alan haberde, kraliyet ailesinden bu dava ile ilgili henüz  tepki gelmedi. Önümüzdeki aylarda görülmesi beklenen davada garson Jimenes’in Kral’ın oğlu olduğunun ispat edilmesi halinde yeni kral 6’ncı Felipe’nin bir kardeşi olacak ancak kraliçeden olmadığı için 'Gyri meşru evlat' olarak kabul edilerek kraliyet ailesine sunulan imtiyazlardan yararlanamayacak.

FOTOĞRAFLI